Gazete Vatan Logo

‘Hayır diyen de o kadar saygındır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumla ilgili “Evet diyen ne kadar saygınsa, hayır diyen de o kadar saygındır. Ancak bizim eveti anlatırken bir uyarı görevimiz var” mesajı verdi.

‘Hayır diyen de o kadar saygındır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara’da düzenlenen toplu açılış töreninde, 16 Nisan referandumuyla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘2014’te geçmeliydik’

“Doğru olan bu sisteme 2014 yılı cumhurbaşkanlığı seçiminden önce geçmekti. Fakat 2013 baharından itibaren öyle büyük saldırılara maruz kaldık ki, inanın bana bu meseleyi gündeme getirmeye dahi fırsat bulamadık. 7 Haziran seçimleri öncesi milletime yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlattım. Cevabı milletimizin iradesini hiçe sayarak milletimizi ülkemizi yeniden koalisyon dönemlerinin karanlığa itmeye yönelik meydan okumalarına aldık.”

Hayır çıkarsa...

“Ana muhalefetin ‘Hayır çıkarsa bir şey olmaz’ dediğine bakmayın, bu hususta da yalan söylüyor. Hatırlayın 7 Haziran akşamı sonuçlar dahi açıklanmadan ne dediler? ‘Sivil darbe engellendi’ dediler. ‘Cumhurbaşkanlığı makamının meşruiyeti tartışmaları hale geldi’ dediler. Yani istikrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar ve hemen ardından Diyarbakır’da 53 kardeşimiz öldürüldü.”

Haberin Devamı

‘Yine yalan söylüyorsun’

“Bu Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki ‘Hayır diyenler teröristtir’ diyormuşuz. Kılıçdaroğlu yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine bağlı olmuşuz ki, milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadadır. Evet diyen ne kadar saygınsa, hayır diyen de o kadar saygındır. Ancak bizim Evet’i anlatırken bir uyarı görevimiz var. Nedir o? Kim Hayır diyor? Kandil Hayır diyor mu? Bölücü başı Hayır diyor mu? Pensilvanya Hayır diyor mu? Avrupa’da bir kısım liderler Hayır diyor mu? Şimdi bütün bunlar hayır derken biz milletimize bir şey hatırlatıyoruz. Nedir o? Bir, sevgili peygamberimiz buyuruyor ‘kişi sevdikleriyle beraberdir.’ Bundan daha güzel ölçü olabilir mi? İki, söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu... Şimdi anladın mı Kılıçdaroğlu ne söylemek istediğimi?

Partili cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde partili cumhurbaşkanlığı döneminin başlayabileceğini söyledi. Erdoğan, “Buna, mani bir hal yok” dedi.

‘Be dangalaklar...’

Haberin Devamı

“Be dangalaklar, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Yahu biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimin takdiri neyse o olacak. Siz o sokaklarda sosyalist partinizi dolaştırarak, PKK’lıları dolaştırarak, sol terör örgütünü dolaştırarak, polisinizle koruma altına alarak Türkiye’nin şanından bir şeyleri söküp alacağınızı mı zannediyorsunuz? 16 Nisan geliyor. Türk milleti, inşallah bütün bu batının liderlerine en büyük dersi verecek.”

‘Haçlı ittifakı’

Bunlar belli. AB ile ilgili bazı şeyler söylüyordum. Haklılığım çıktı ortaya. Bak gittiler İtalya’da Vatikan’da tüm AB üyesi ülkelerin liderleri kuzu kuzu orada oturdular ve Papa’yı dinlediler. AB’ye Türkiye’yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla açık ve net söylüyorum Haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme günü olacaktır. Çünkü 14 senedir yalan üstüne yalan söylediler. Ve hâlâ yalan söylemeye devam ediyorlar.