Gazete Vatan Logo
Magazin 'Hayatta herkes kendi rolünü oynar'

'Hayatta herkes kendi rolünü oynar'

'Hayatta herkes kendi rolünü oynar'

Kurtlar Vadisi, Zengin Kız fakir Oğlan gibi dizilerde oynayan, güzelliği ve performansı ile dikkat çeken Çağlar Bade Türe, TV8’de yeni başlayacak olan HomOfis dizisiyle de ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Türe koçluk eğitimi de vermeye başladı.

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Çocukken başladığımı söyleyebilirim. İzmirli’yim. Okul hayatında da mahalle arkadaşlarımla da tiyatro yapardık. Kız arkadaşlarım ile oturduğumuz mahallenin dışında, İzmir’in diğer mahallelerine iki haftada bir kültür sanat gazetesi ve tiyatro bileti satardık. Okul müsamerelerinde her zaman dans ve tiyatro vazgeçilmez tercihim olurdu.

Oyunculuk size ne ifade ediyor?

Hayatı ifade ediyor. Benim için farkındalık, var olma şekli, samimiyet ifadesi. Hayatta herkesin bir sahnesi var ve rollerimizi oynuyoruz.

Zengin Kız Fakir Oğlan’da saf, beceriksiz ama güzel bir kızı canlandırıyordunuz, Hom/Ofis’te nasıl bir karaktere hayat veriyorsunuz?

Şirketin üst düzey yöneticisi olan Arzu karakteri; Hom/Ofisi yöneten, uluslararası bağlantıları sağlayan, eğitimli, güzel, akıllı ve başarılı iş kadını. Dizi durum komedisi olduğundan Arzu’nun elbette komik yanları da var. Hom/Ofis’te dişiliğin farkında olan, akıllı, çekici kadınken, Zengin Kız Fakir Oğlan’da tam tersi güzel, akıllı ama beceriksiz, saf bir sekreteri canlandırıyorum. Yani çarşambaları akıllı, kendinden emin, başarılı, güzel Arzu oluyorum; cumartesi günleri ise saf, dişiliğinin farkında, bunu kullanan Cavidan oluyorum. Geri kalan günlerde ise Çağlar Bade Türe’yim. Aslında her kadının içinde hem biraz Cavidan’dan hem de biraz Arzu’dan var. Türk seyircisinin Hom/Ofisi seveceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Dizi dışında neler var gündeminizde? Sinema filmi, tiyatro vs?

Sinema görüşmeleri var, bir filmde rol almayı çok istiyorum. Bir oyuncunun tatmin olduğu yer sinema ve tiyatro sahnesidir. Çok yakında tiyatroda da olacağım.

RAHATLAMAK İÇİN DANS EDİYORUM

Dansa olan ilginizi nasıl fark ettiniz?

Tıpkı oyunculuk gibi dans da çocuk yaşta başladı. Dansa ilgisi olan her gencin ideali Michael Jackson’dır. Küçükken onun taklidini yapardım. Alkol, sigara kullanmıyorum, rahatlamak için dansı tercih ediyorum. Dans benim tutkum. Önce bedeninizi fark etmelisiniz. Oyunculukla dans aslında benzer şeyler. İkisi de var olmak ve farkındalık üzerine kurulu. Bir dansçının enstrümanı bedenidir. Tıpkı oyunculuktaki gibi. Aklınla, bedenini yönetir, ruhunla esnetirsin.

Haberin Devamı

Julio Iglesias ile aynı sahnede dans etmişsin. Neler hissettiniz?

Ayaklarım yerden kesildiği, hayatımın sonuna kadar unutmayacağım çok güzel bir anım. Dünya starı ile dans edebilmek müthişti.

TOPUKLU AYAKKABI İLE SPOR YAPILABİLİR

Oyunculuk dışında ‘koç’luk hizmeti de veriyorsunuz. Nasıl başladınız?

2006’da başladım koçluk yapmaya. Şu an ICF’in(International CoachFederation) koçuyum. Şirketlere ve bireylere olmak üzere hizmet veriyorum. Spor, sağlık, aşk bunlar birer konu olabilir koçluk hizmetinde, biz ICF koçları ise kişilere koçluk hizmeti veriyoruz. Tamamen danışanda farkındalık yaratarak, neyi isteyip neyi istemediğini fark etmesine yardım ederek, motivasyon sağlıyoruz.

Haberin Devamı

Spor yapan kadınlar için ‘dişilikten vazgeçmelerine gerek yok’ demişsiniz.

Amerika’da yaygın olan topuklu ayakkabı ile sporu Türkiye’ye getiriyorum. Her zaman her yerde kadının kendini dişi hissetmesi için. Topuklu ayakkabı ile yapılan spor, kadını daha çabuk ve uzun vadede hem de dişiliğini kaybetmeden fit yapabiliyor. Günde yarım saat topuklu ayakkabı ile spor yapmak yeterli. Hatta merdiven inip çıkmak bile yeterli.