Gazete Vatan Logo
Magazin 'Hayatıma da evime de sayılı insan girer'

'Hayatıma da evime de sayılı insan girer'

Atiye, yaşamak için seçtiği Emirgan'daki nostaljik apartman dairesinin kapılarını Instyle dergisine açtı, “Az ve öz eşyayla mutluyum” dedi.

'Hayatıma da evime de sayılı insan girer'

Instyle Home'a evinin kapılarını açan şarkıcı ve söz yazarı Atiye (26), Serra Akar'a yoğun konser temposunun arasından Emirgan'daki huzurlu yaşamını anlattı. Daha önce Beşiktaş’ta yaşayan Atiye, orayı kaotik bulduğunu söylerek, Anadolu yakasına taşınmayı tercih etmiş. “Emirgan sakinliği ile iyi geldi bana,” diyor. Şarkıcının 200 m2’lik ferah daire üç oda, iki banyo, salon ve mutfaktan oluşuyor. Ev karanlığından kurtulmak için ilk iş girdiğinde sarı renk olan duvarlarını beyaza boyatmış. Bu konuda da, “Ahşap, metal ve ayna evde tercih ettiğim malzemeler oldu,” diyor.

Deneysel yemekler yapıyor

“Bu ev pek boş kalmaz. Ama sadece hayatıma sayılı soktuğum insanlar gelir,” diyen, Türk bir baba ile Hollandalı bir annenin kızı olan Atiye, dört dili ana dili gibi konuşuyor. Uğur getirdiğine inandığı filleri evinin baş aksesuarı yapan Atiye, hayran kaldığı Sri Lanka’dan da bir sürü fil biblosu almış. Evde DVD izlemeyi ve sevdiklerine deneysel tarzda yemekler yapmayı sevdiğini söylüyor. Şarkıcının zencefilli havuç çorbası ise çok meşhurmuş. Çocukluğundan beri çok seyahat ettiğini ve farklı kültürlerin hem damak hem dekorasyon zevkini etkilediğini de söylüyor.

Haberin Devamı

‘Birçok eşyam ikinci eldir’

Şarkıcının ikinci el mobilyalara ağırlık veridiği dairesininde retro ve pop tarzı öne çıkıyor. Aradığı çoğu mobilyayı ikinci el ürünler satan Dank’tan ve Mozk’tan bulmuş. Cam yemek masasının üzerindeki Poul Henningsen tasarımı ‘Artichoke’ lambayı alternatif dekorasyon ürünleri satan Dank’tan almış. Evde en çok vaktini dans ve beste çalışmalarını yaptığı salonda geçiriyor. Şarkıcı, duvarlarını sevdiği Hollandalı sanatçı Onno de Bruyne tabloları ile renklendirdiğini söyledi.

Fotoğraflar: Vedat Öztürk