Gazete Vatan Logo

‘Hayallerimizi aldı hainler’

PKK’lı teröristlerin tuzakla şehit ettiği askerler dün memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Uğur Göksu’nun küçük yeğeni Halil gözyaşı dökerken babası “Üç oğlum daha var bu vatan için” diye haykırdı. Göksu’nun nişanlısı “Hayallerimizi aldı hainler” dedi

‘Hayallerimizi aldı hainler’

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında yol güvenliği almak için göreve giderken PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan yedi uzman çavuş ile bir astsubay dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Uğur Göksu, memleketi Samsun’da binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Şehit babası Arif ve şehit annesi Fidase Göksu tören süresince güçlükle ayakta durabildi.

Şehit annesi oğlunun tabutuna sarılıp öptü, başında dua etti. Şehidin ağabeyi Seyit Ahmet Göksu tabutun başında ağlayan oğlu Halil Göksu’ya “Oğlum ağlamayacağız. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Üç oğlum daha var bu vatan için” dedi.

‘Niye beni bıraktın!’

Şehidin yaklaşık 1 yıl önce nişanlandığı Nesrin Atağ ise gözyaşı döktü. Nişanlısının asker üniformasını giyerek törene katılan Atağ, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Şehit nişanlısının fotoğrafını öpen Atağ, “Niye beni bıraktın Uğur. Söz verdim ağlamayacağım.

Hayallerimizi aldı hainler. Umutlarımızı aldılar” diyerek ağıt yaktı. 4 yıldır görevde olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksunun nişanlısı ile düğün hazırlığı için şark görevinin bitmesini beklediği belirtildi. Şehit Göksu, Deliahmetoğlu Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ağabeyi ağlamadı

Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, memleketi İzmir’in Belgama ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Şükran Ulus (53) ve babası Yücel Ulus (54) ile yine astsubay olan kardeşi Çağrı Ulus, yakınları ve mahalle halkı, helallik verdikleri Ömer Yiğit Ulus için dua etti. Bu sırada, şehit ağabeyi gibi astsubay olan Çağrı Ulus, “Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim” dedi.
Batuhan hissetmiş
Şehit Neşet Gök için Eskişehir’de düzenlenen törende babası Turan Gök, annesi Nurcan Gök, şehidin kardeşleri Burak (19) ve Batuhan (7) gözyaşı döktü. Anne Nurcan Gök, kendisine başsağlığı dileyen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’na, “İki oğlum daha var. Onları da yollayacağım askere” dedi. Şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan Gök cenaze törenine asker kıyafetiyle katıldı. Yarbay kıyafeti giyen Batuhan ağabeyini cenazesi geçerken selam verdi. Batuhan’ın bir süre önce Eskişehir’e izne gelen ağabeyi Neşet Gök’e tekrar birliğine dönmemesini istediğini, döndüğü takdirde şehit olabileceğini söylediği belirtildi.
‘Bir oğlum daha var’
Şehit Süleyman Aydın, memleketi Amasya’nın Suluova ilçesinde son yolculuğuna uğurlanırken, eşi Dilek ile baba Niyazi, anne Fatma, kardeşleri Sefa ve Merve, taziyeleri kabul etti. Şehidin babası Niyazi Aydın, terörü lanetlerken, tabutun başında diğer oğlu Sefa’nın başını okşayadı ve “Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Bir oğlum daha var, 2 ay sonra onu da askere göndereceğim.” dedi.
‘Olmadı böyle oğlum’
Şehit Ali Hekim memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Sedye üzerinde törene katılan şehidin annesi Ayşe Hekim, “Olmadı böyle oğlum” diyerek, gözyaşı döktü. Ali Hekim’in 25 gün önce evlendiği eşi Ayşe Hekim, gözyaşlarını tutamazken, tören sırasında fenalaşan şehit yakınları, sağlık ekiplerince sedyeyle alanda hazır bekletilen ambulanslara taşındı.
Bademli’de uğurlandı
Okan Dinçer’in cenazesi memleketi Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli köyündeki evine götürüldü. Burada dua edilip helallik istendi. Daha sonra köy meydanında düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı. Annesi Arife ve baba Tezcan Dinçer tabuta sarılıp gözyaşı dökerken, kardeşi Oktay Dinçer yanlarından ayrılmadı.
Omuzlarında taşıdılar
Kırıkkale’deki törende şehit Yahya Şen’i uğurlamaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TÜRGEV Genel Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Törende baba Emrullah, anne Ayşe, ağabeyi Uzman Çavuş Metin Şen ile ikiz kardeşi Zekeriya ve dedesi Ali Şen taziyeleri kabul etti. Konvoy eşliğinde Balışeyh ilçesi Akcakavak köyüne götürülen şehit Şen, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Akar: En son terörist ölene kadar devam
Şehit Özgür Can İnce’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şunları söyledi: Teröristler içeriden ve dışarıdan aldıkları desteklerden, hainlerle yaptıkları iş birliğinden dolayı varlıklarını sürdürüyorlar ama en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele sürecek. Durmak yok. İster tırlarla, ister vagonlarla neyle silah verirse versinler, bunun bir sonu olmadığını teröristlerin başındakiler anladılar, aşağıdakiler de bunu anlayacaklar. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanı yerde kalmayacak, hesabı sorulacak.
Devlet erkanı katıldı
Şehit Özgür Can İnce için memleketi Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve devlet erkanı katıldı. Törene kamuflaj ile katılan şehidin babası Ömer ve kardeşi Ayhan İnce taziyeleri kabul etti. Şehit İnce’nin cenazesi, Etimesgut Elvankent Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı