Gazete Vatan Logo

‘Hayallerimiz vardı...’

Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada özel harekat polisi Erhan Konuk şehit düştü. Şehidin sözlüsü Nur Ayaz’ın ağzından şu sözler döküldü: Beni nasıl bıraktı? Hayallerimiz vardı. Üç ay sabır edemiyordum, bir ömür nasıl sabır edeceğim...

‘Hayallerimiz vardı...’

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı. Şehit özel harekat polisi 25 yaşındaki Erhan Konuk’un, ailesine şehitlik haberi saat 04.30’da verildi. Eve giden Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Kılıç, annesi Nuray Konuk’a oğlunun şehitlik haberini verdi. Şehidin kamyon şoförü olan babası Fehmi Konuk ise acı haberi Afyonkarahisar yolunda aldı.

‘Sen olmayınca...’

Şehit oğlunun cenazesini karşılayan annesi Nuray Konuk güçlükle ayakta durabildi. Konuk’un Facebook adresinin ana sayfasındaki ‘Ön kuzu hey! Ön kuzu! Önde gider Ön kuzu. Bu Bayrak düşmez yere. Ölmedikçe son kuzu!’ paylaşımı da dikkat çekti. Ayrıca şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz’ın 2 Haziran’da Facebook’ta kendi adresinde birlikte çektirdiği fotoğrafa, ‘Senden sonra ile başlayan cümleler olmasın hayatımda. Seninle birlikte kalsın bütün cümleler’ paylaşımına şehit Konuk’un, ‘Zaman sen olmayınca geçmiyor’ yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

Sözlüsünün şehit haberiyle yıkılan Görkem Nur Ayaz ise köydeki cenaze evinde yakınlarına sarılıp ağladı...

‘Nasıl sabrederim...’

Sevgilisinin ardından sadece şunları söyleyebildi: “Hayallerimiz vardı. Beni nasıl bırakıp gitti? Üç ay sabır edemiyorum bir ömür nasıl sabır edeceğim...” Şehidin cenazesi, memleketi Adana’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Yaralı polisin tedavisi ise Hakkari Devlet Hastanesi’nde sürüyor.