Gazete Vatan Logo

'Hamile Adam' boşanıyor

Bütün dünya onları tanıyor, Çünkü biyolojik olarak bebek sahibi olan ilk eşcinsel çift onlar..

Gazete manşetlerinde ‘hamile adam’ olarak tanınan Thomas Beatie, eşinden boşanıyor. Thomas Beatie’nin avukatı bir açıklama yaparak üç çocuklarının da velayetini ‘hamile baba’nın aldığını eşi Nancy’nin ise yasaların belirlediği saatlerde çocuklarını göreceğini duyurdu. Çiftin boşanma süreçleri Eylül’deki karar davasında sona erecek.
2008’de doğum yapan Thomas Beatie bir anda bütün dünya tarafından tanınmıştı. Beatie Nisan ayında yaptığı açıklamada eşi Nancy’nin ona çeşitli nedenlerle şiddet uyguladığını söylemiydi. Ancak Nancy bu iddiaları kabul etmezken asıl kocasının kendisine duygusal ve fiziksel olarak şiddette bulunduğunu dile getirmişti.

Beatie’nin avukatlarının yaptığı açıklamaya göre Nancy üç çocuğu haftada altı saat görebilecek.


ÜÇ ÇOCUĞUNU DOĞURAN BABA

Çiftin çocukların en büyüğü Susan, 2008 yılında doğdu. Susan'dan bir yıl sonra Austin ve 13 ay önce de Jensen dünyaya geldi. Bütün çocukların biyolojik babası ise adı bilinmeyen bir sperm bağışçısı.
Jensen'in doğumunun ardından, yeni birçocuk yapmayı düşünmediklerini belirten Thomas, Daily Mail'e yaptığı açıklamalarında, çocuklarının doğum belgesinde adının "baba" hanesine yazılması için de epey uğraştığını anlattı.

Arizona'daki evlerinde, mutlu bir hayat süren ailenin "babası" Thomas, yaşadıkları çevrede dışlanmadıklarını, ancak bazen Facebook ve Youtube gibi sitelerde kendisine dair aşağılayıcı ifadeler gördüğünü ve bunun kendisini incittiğini söyledi.

Thomas, "manyak insanlar" diye tanımladığı kişilerden zaman zaman hakaret dolu e-postalar da aldığını belirterek, "Ama bu konuyla FBI bizim için ilgileniyor" dedi.
Thomas'ı üzen bir diğer durumsa, Nancy ile evlenmesinin ve bu şekilde çocuk sahibi olmasının ardından, akrabalarının uzaklaşması ve iletişimi kesmesi.

Haberin Devamı