Gazete Vatan Logo

‘Halk iradesinin zaferi’

Türkiye’yi ziyaret eden Pakistan Pencap Başbakanı Şerif’i Erdoğan kabul etti. “Türkiye’de ezanlar darbeleri susturdu” diyen Şerif ekledi: Bu halkın iradesinin zaferi.

‘Halk iradesinin zaferi’

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Pencap eyaletindeki Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) okullarının yönetim kurulunu değiştirdiklerini, yeni yöneticiler atadıklarını, bu okulların artık örgüt tarafından yönetilmediğini aktardı. Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Şerif, Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin geleceğini çok iyi gördüğünü ve iki halk arasında “eşi benzeri olmayan bir kardeşlik bağı” bulunduğunu vurguladı. Girişimin engellenmesini “halkın iradesinin zaferi” olarak niteleyen Şerif, Türk halkını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, “Türkiye’de geçmişte darbeler ezanları susturmuştu, bugün ise ezanlar darbeleri susturdu” diye konuştu.

Pakistan’daki FETÖ okulları

Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Pakistan’daki FETÖ okullarının bu ülkede yıllardır faaliyet gösterdiğini anımsattı. Şerif, “Türkiye için iyi olan, Pakistan için de iyidir. Türkiye için kötü olan, Pakistan için de kötüdür” değerlendirmesinde bulundu. FETÖ’ye bağlı okulların ülkenin her bölgesinde bulunduğuna dikkati çeken Şerif, son gelişmelerin ardından eyalette yeni FETÖ bağlantılı okullarının açılmasını engellediklerini vurguladı. Şerif, “FETÖ’nün Pakistan’ın Lahor şehrinde bir üniversite açma girişimini bizzat kendim engelledim” dedi. Şerif, “Türkiye’nin düşmanları, Pakistan’ın da düşmanlarıdır” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti: FETÖ Pencap’taki okullarının yönetim kurulu değiştirildi ve Pakistan tarafından yeni yöneticiler atandı. Bu okullar artık FETÖ tarafından yönetilmiyor. Başbakan Navaz Şerif de tüm Pakistan’daki FETÖ okullarıyla ilgili bir komisyon kurdu, bu komisyon Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği ile irtibat halinde. Bu konuda Türkiye ile birlikte çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Üç görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Tarabya Köşkü’nde ilk olarak Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegovic’i kabul etti. Ardından ise KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı köşke gitti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşme başladı. Basına kapalı bu görüşme ise 1,5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Kurban vekaleti Kızılay’a

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün ayrıca Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı Tarabya Huber Köşkü’nde kabul etti. Kınık, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın ailesinin kurban vekaletlerini Kızılay’a vermek istediğini söyledi. Kınık, “O vekaletleri aldık. Kendisi kurbanların özellikle Cerablus’ta Halep’te, Türkmen Dağları’nda, yine Suriye’de sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Makedonya Üsküp’te, Somali’de, Filistin ve Gazze’de, yurt dışında olmak üzere kesilmesini arzu etti ve vekaletini verdi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’nda 2. yılı

Türkiye’nin halkoyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevinin ikinci yılını doldurdu. Anadolu Ajanst, ikinci yıl dolayısıyla geçtiği derlemede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, özellikle 15 Temmuz gecesi ve sonrası görüntülerine yer vererek Ankara ve İstanbul merkezli darbe kaldığı otele de operasyon düzenlendiğini, Erdoğan’ın FaceTime ile katıldığı canlı yayında vatandaşları meydanlara davet ettiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

G-20’de buluşacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4-5 Eylül tarihlerinde Çin’in ev sahipliğinde Hangzhou’da gerçekleştirilecek G20 zirvesinde hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hem de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek. G20’nin web sitesinde, “Türkiye Başbakanı’nın katılacağı” öngörülüyordu. Ancak Erdoğan, 8 Ağustos’taki Rusya ziyaretinde Putin’le yaptığı görüşmede G20’ye kendisinin katılacağını, “G20’de görüşeceğiz” cümlesiyle açıklamıştı. Obama’nın programında da “Erdoğan ile özel görüşme” yer aldı. Görüşmenin teyidi de Beyaz Saray’dan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ulaştığı bildirildi. Zirvede Obama ve Putin de ayrı bir görüşme gerçekleştirecek.