Gazete Vatan Logo

‘Halk adını alıp, halkın semtine bile uğramadınız’

Erdoğan, Kayseri’den sonra Eskişehir’de de CHP’ye yüklendi: Bunlar halkla beraber olamaz. Halkla arasına duvar örmüş bunlar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün Eskişehir’de TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi ve kura çekim törenine katıldı. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada CHP’ye ve Deniz Baykal’a yüklendi. Kendilerinden önceki dönemde vatandaşların istedikleri eczanelerden ilaçlarını alamadıklarını belirten Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

* Vatandaşlarımıza ’İstediğin serbest eczaneye git ilacını al’ dedik. Karşımıza kim dikildi? Halktan yana olduğunu söyleyen, adında halk olan ama halkın semtine uğramayan Cumhuriyet Halk Partisi karşımıza dikildi. Bunlar kaymak takımından yana kaymak. Bunlar halkla beraber olamaz. Halkla arasına duvar örmüş bunlar. Sosyal Güvenlik Yasası’nda da karşımıza dikildiler. ’Her doğan bu ülkede sosyal güvenceyle doğsun’ dedik. Babası emekliymiş, memurmuş, işçiymiş, şu bu... Bunları düşünmeyelim. Her doğan sosyal güvenceyle doğsun. Soruyorum size; Allah aşkına bizim iktidarımızdan önce doğum yaptıktan sonra rehine olarak kalan anneler var mıydı? Ölüyor, hastanede, ölüsünü bile vermiyorlardı. Bunları da yaşadık. Ama şimdi o devran kapandı.

* Bazı yerlerde zaman zaman çatlak sesler çıkmıyor mu? Çıkıyor. Ama üzerine gidiyoruz. Bakın geçenlerde bir olay oldu. Bakanıma söyledim, ’Bu doktorları hemen açığa alacaksın, görevine son vereceksin’ Niye? Hastaneye gelmiş olan bir yavruyu yanmış, kaynar su dökülmüş, sen hâlâ orada kapı kapı dolandırıyorsun. Sana düşen görev var, bunu yapacaksın. Eğer sende bu işe müdahale kabiliyeti yoksa, hastanede yoksa olan hastaneyle irtibatı kurmak senin görevin. Kuracaksın ve ondan sonra da oraya göndereceksin. Mesleğin bunu gerektirir. Kendi çocuğuna ne yapman gerekiyorsa benim vatandaşıma da onu yapman gerekiyor. Onu yapacaksın.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından, TOKİ ve AKP’li Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Ihlamurkent ve Vadişehir konutlarının anahtar teslimi ile kura çekimi törenine geçildi. Kura çekiminde şehit yakınlarına öncelik tanındı ve dairelerinin yerlerini kendilerinin belirlemesine imkan sağlandı.

ERDOĞAN'IN TAM KONUŞMA METNİ İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı