Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Hala hak ettiğim yerde değilim’

‘Hala hak ettiğim yerde değilim’

‘Aşka İnanmaz’ ve ‘Oh, Oh’ şarkıları ile ses getiren Kendi, magazin dünyasında da adından bolca söz ettiren bir isim. ‘Türkiye’nin En Seksi Kadını’ seçilen Kendi, 2015 yazı için romantik bir sIngle hazırladı. Kapadokya’da çekilen klip ise, bu hafta içinde gösterime girecek.

İyi bir müzik eğitimi almışsın ama birçok insan gibi araştırana kadar ben de “Güzel kız, popçu olmuş” diye düşünüyordum.

Bu aslında doğuştan gelen bir şey, müzik aşığı bir çocuktum. Ben elimde taraklar, koltuk üstüne çıkıp konser vermelerle falan ev halkını bezdirince, babam “Bir müzik eğitimi alsın artık bu” dedi. Türkiye’nin en iyi davulcusu Okan Duman’dan dört yıl bateri dersi aldım, sonra da piyanoya geçtim. Piyano için gece-gündüz çalışman lazım. Bir sene çalıştım ama hiperaktif bir yapım var, daha fazlasını yapmak isteyip de yapamadığımı fark edince sinirlenmeye başladım, bıraktım. Şan eğitimi ile devam edeyim dedim. Şimdi Fatih Ertür ile vokal koçu olarak çalışıyorum.

Şu ana kadar hep single çıkardın, bir albüm yapmadın. Neden?

Hepsi single, hepsi single! Ah, para biriktiriyorum, albüm yapacağım! Çünkü albüm inanılmaz bir emek. İnan, bugün kalıplaşmış ve isim olmuş popçular bile single yapardı. Çünkü sen 12 şarkı yapıyorsun, radyoda iki şarkın çalıyor, diğerleri güme gidiyor. O yüzden her şarkının hakkını verebilmek için single yapmak daha mantıklı. Ama bir gün benim de Zeki Güner şarkılarından oluşan 10 şarkılık bir albümüm olsa süper olur!

Haberin Devamı

Pop müziğimiz, tek gecelik aşkları mı anlatıyor yani?

Şu anki mevzular şarkılarda hep onu anlatıyor. Valla ben onu kokluyorum. Hadi, hop, hurt, hadi; günümüz pop şarkıları dinleyene hırs yaptırıyor. Ama aslında müzik, kimselere tarif edemediğin en özel duygularını ön plana çıkartan bir olgu.

‘Kültür Bakanlığı’ndan teşekkür mektubu bekliyorum’

‘Beyaz Sevda’ klibini Tuz Gölü’nde, yeni klibini de Kapadokya’da çekmişsin. Böyle bir memleketim-memleketim durumu var sende.

Ben ayçiçek tarlasında, yalınayak doğal halimle yürürken, bir klip çekilsin istiyordum. Yönetmenimiz “Tarlada yılan, çıyan olabilir, bir de ayçiçeklerinin mevsimi değil, olmaz” dedi. O zaman, dedim, tamam, Kapadokya’ya gidiyoruz. Sabah beşte balonda çekim yapacağımız için gece ikide saç, makyaj yapıldı. Ah diye balonun üstünde askılı bir kıyafet ile resmen donarak şarkımı söyledim. Değişik bir klip oldu; balonlar, o atmosfer, renkler falan ekranda çok güzel çıktı. Kültür Bakanlığı’ndan güzel bir teşekkür mektubu bekliyorum. Çünkü ben de elime mikrofonu alıp, helele hülele bir klip çekmeyi bilirim ama bak elimi cebime atıp, ülkemi tanıtmaya çalışıyorum!

Haberin Devamı

ŞEKER KIZ CANDY?

Kendi, senin pembe bir araban vardı ya. Ben seni ‘Şeker Kız Candy’ sanıyordum, meğer ‘Kendi’ Türkçe manası ile senin takma adınmış.

Herkes öyle sanıyor ama ben nasıl o kadar gerizekalı olabilirim! Bu kız koskoca kariyerini bir çizgi film kahramanına nasıl indirgemek ister diye ben olsam düşünürüm ama biz pek düşünmeyi seven bir toplum değiliz! Ben koskoca kariyerimi nasıl bir çizgi film karakterine bağlayayım ya (kahkahalar).