Gazete Vatan Logo

‘Hak aramak ne zaman istismar oldu?’

Kılıçdaroğlu partisinin Hatay mitinginde Erdoğan'a yüklendi

CHP lideri YGS’deki skandalı protesto eden liselilere verilen desteği eleştiren Erdoğan’a “Sen kim hak aramak kim? Senin kafanda hukuk devleti yok ki” diye yüklendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Hatay ve ilçelerinden partisince düzenlenen mitinglerde konuştu. Hatay’da, Uğur Mumcu Meydanı’ndaki mitingde coşkulu kalabalığı gören CHP lideri sözlerine “Görüyorum ki siz hazırsınız, Kemal kardeşiniz de hazır. Beraber yürüyeceğiz, beraber mücadele edeceğiz ve inanın gücümüzü birleştirdiğimiz zaman haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını koruyacağız, kararlıyım bu konuda” diyerek başladı. CHP iktidarında gerçekleştirecekleri projelerini anlatan Kılıçdaroğlu, AKP hükümetine ise şöyle yüklendi:

* İŞSİZLER: ‘Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir şey yok’ diyen bir kişi 21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nde başbakanlık koltuğunda oturuyor. 12 Haziran’da bütün işsizlere sesleniyorum, özellikle de iş bulamayan üniversitelilere sesleniyorum. Size ’iş bulmasanız da olur’ diyen bir Başbakan’a ders vermeye hazır mısınız?

* ÇİFTÇİLER: Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum; 9 yılda hayatından memnunsan 12 Haziran’da git AKP’ye oy ver, eyvallah başımın üstünde. Ama diyorsan ki ’son 9 sene ürettiğim ürünün bedelini alamadım, icralık oldum, perişan oldum, borç batağına battım, geçinemiyorum, ektiğim ürünün bedelini yani alın terimin karşılığını alamıyorum’ diyorsan önünde altı ok var, orada yiğit insanlar var, çalışan insanlar var.

* GENÇLER: Ben askerlikle ilgili açıklama yapınca Recep Bey’i bir telaş aldı. Telaşı ne? Efendim diyor ’gençlerin askerlik süresini 15 aydan 9 aya indirirsen peki memleketi kim savunacak?’ Şimdi siz cevabı benden iyi biliyorsunuz değil mi? Senin oğlun 21 gün el bebek gül bebek gider askerlik yapar, aklına memleket savunması gelmez, vatandaşın oğlunun askerliğini 15 aydan 9 aya indireceğiz... Derdine bak, ’memleketi kim savunacak’ diyor. Buradan sesleniyorum, Ey Recep Tayyip Erdoğan, memleketin savunulması için sana ihtiyacımız yok, biz gerekirse dişimizle tırnağımızla bu memleketi savunuruz.

* YGS: Sonunda kendileri de şifreci olduklarını kabul ettiler. 1 milyon 700 bin liseyi yeni bitiren, geleceğe umutla bakan, ailelerinin umutla baktığı, evlatlarımıza ne yaptılar? Önce dediler ki ’efendim bizim sınavlarda şifre mifre yok’ dediler. Sonra ’var ama sehven yapılmış’ dediler, sonra çıktılar ’vallahi billahi var’ dediler. ’Var’ diyen de koltuğunda oturuyor. 1 milyon 700 bin ailenin ahı günahı onların boynundadır.

* HAK ARAMA: Efendim neymiş biz bunu miting alanlarında söylüyoruz, biz o çocukları sözde istismar ediyormuşuz. Ne zamandır istismar oldu hak arama. Hakkını aramayanın ne olduğunu bilmiyorsunuz siz değil mi? Hakkını aramayan şerefini yitirir der. Hakkımızı arayacağız, o genç çocuklar da haklarını arayacaklar ve Recep Bey çıkıp diyor ki ’o çocuklar yürüyor ben de onların karşısına 5-10 bin kişi istersem çıkarırım’ diyor. Yüreğin varsa çıkar, sen kim hak aramak kim? Sen hak aramak değil, hak arayanlara engel oluyorsun. Çünkü kafanda hukuk devleti mantığı gelişmemiş, hak arama nedir bilmiyorsun sen.

* YANDAŞ MEDYA: CHP iktidarında kimsenin telefonlarının dinlenmeyecek. Herkesin hakkını aradığı, özgür bir Türkiye olacak. Yandaş medya kavramı tarihe gömülecek. Yandaş medyaya ’beş sene musluklarını keseceğiz, gazetecilik yapıyorsan yap diyeceğiz. Yoksulun ödediği vergilerden kimse beslenmeyecek. Oturup kalkıp CHP’ye küfrediyorlar. Bizim iktidarımızda özgürce eleştiri olacak.

Haberin Devamı