Gazete Vatan Logo

‘Hadi bize bir menemen yap da yiyelim’

23 Nisan akşamı çocuk cezaevine ziyaret

‘Hadi bize bir menemen yap da yiyelim’

Davutoğlu çifti önceki akşam Ankara Çocuk Eğitimevi’ndeki çocuk hükümlüleri ziyaret etti. Davutoğlu bir menemen sözü aldığı hükümlü çocuğu kendi telefonundan arayarak ailesiyle görüştürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla önceki akşam Ankara Çocuk Eğitimevi’ni ziyaret etti. Koğuşları gezerek yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, sohbet ettiği çocuklara “İnşallah sizi en kıza zamanda evlerinize göndeririz. 23 Nisan, sabah çocukları kabul ettik. Benim içime sinmedi. Kandil gecesi gideyim dedim, delikanlılarla beraber olalım, onlar ailelerinden uzaktadırlar, onun için yanınıza geldim. Mutlu oldunuz değil mi? Ben de mutlu oldum” dedi.

‘Sare teyzeniz anneniz’

Davutoğlu, “Kendi çocuklarımla sizin aranızda da bir fark yok. Benim de oğlum var 18 yaşında, onunla sizin aranızda bir fark yok. Sare teyzeniz sizin anneniz, ben de babanız. Bundan sonra sık sık geleceğim, hepinizin derslerini soracağım” diye konuştu.

Sohbet sırasında Hakan adlı mahkumun ‘pilav ve menemen’ yaptığını söylemesi üzerine Davutoğlu, “Menemen mi? Vallahi çok severim. Şimdi yapar mısın?” diye sordu. “Yaparım” yanıtı üzerine Sare Davutoğlu, akşam yemeği yediklerini hatırlattı. Başbakan Davutoğlu’nun, “Hakan’ın menemenini yiyip de sağ salim bu odadan çıkan oldu mu? Varsa biz de yiyelim. Menemen yap, bir gün ben ararım, ‘ben geliyorum’ derim, ben de yerim, oldu mu?” sözleri gülüşmelere neden oldu. Davutoğlu, çocuklara “Sabah hepinize sıfır eşofmanlar gelecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Gelin falınıza bakalım’

Cep telefonuyla Hakan’ın babasını arayan Davutoğlu, “Size bir sır vereyim, Hakan menemen öğrenmiş, bana da menemen yedirecek” dedi. Daha sonra Hakan’ı ailesiyle konuşturan Davutoğlu, “Çocukların hepsi neşeli maşallah, hiç merak etmeyin, eğitimleri de iyi” diye konuştu. Hakan’ın babasının Başbakan Davutoğlu’na, “İzmir Urla’ya geldiğinizde size bir kahve yapalım, bir de bakalım sizi kim çekemiyorsa falına bakalım” demesi, Başbakan’ı ve salondakileri güldürdü.