Gazete Vatan Logo

‘Hadi babacığım kalk sarıl bana!’

Kurban Bayramı arifesinde yurt genelindeki şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Şehit polis Burak Zor’un 5 yaşındaki oğlu Eymen de, babasının mezarını suladı

‘Hadi babacığım kalk sarıl bana!’

Şehit yakınları, Kurban Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret ederek mezarların başında Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti. Samsun Asri Mezarlık ve Kıranköy Mezarlığı’nda bulunan şehitliklere gelen aileler, şehitlerin kabirleri başında duygulu anlar yaşadı. Eymen Zor da annesi Cansu Zor ile birlikte Kıranköy Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’ne gelerek, şehit babasının mezarını ziyaret etti. 2015 yılında Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında, PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 13 polisten Burak Zor’un mezar taşını öpen Eymen Zor, ardından su döktü. Eymen Zor’un bu sırada “Babacığım, kalk bana sarıl, ben seni çok özledim” demesi, mezarlıkta bulunanları duygulandırdı.

Öpmeye doyamadıklarımız...

Türkiye genelindeki şehitliklerde dün hüzün ve göz yaşı hakimdi. Sevdiklerini doyamadan kara toprağa veren şehit yakınları, mezar taşlarındaki fotoğrafları öperek özlemlerini gidermeye çalıştı.