Gazete Vatan Logo

‘Güzel Atlar Ülkesi’nde modern bir peri masalı

Yeraltı şehirleri, kiliseler, peri bacaları, gün doğuşunu izleyeceğiniz balon gezileriyle Kapadokya’daki Ariana Sustaniable Luxury Lodge, bir peri masalını yaşamaya davet ediyor.

‘Güzel Atlar Ülkesi’nde modern bir peri masalı

60 milyon yıl önce dağların püskürttüğü lavların, yıllar içinde yağmur, kar ve fırtınaların etkisiyle oluşturduğu coğrafik yapı, Kapadokya'yı büyüleyici bir bölge haline getirdi. Gerçeküstü görüntüleri ile bambaşka bir dünyadaymışsınız izlenimi veren peri bacaları ve onların arasında kurulu oteller Kapadokya'nın 12 ay boyunca turistik açıdan cekici olmasını sağlıyor. Hititler’den başlayarak pek çok uygarlığın yaşadığı bu topraklar Hristiyanlık için de çok uzun yıllar boyunca merkez konumunda olmuş. Bu nedenle hala bölgede pek çok yeraltı kililesi bulunuyor. Kapadokya geçmişte pek çok insan için iyi bir sığınak, güvenilir bir bölge olmuş. Geçmişin yeraltındaki gizemli yerleşimleri, kayalara oyulmuş evleri bugün hala kullanılabilir durumda...

DOĞA VE LÜKSÜ BİRLİKTE YAŞAMAK

Kapadokya’da (Uçhisar) konumlanan Ariana Sustaniable Luxury Lodge, bölgede daha önce benzeri görülmemiş bir yaklaşımla lüks tutkunlarını ağırlıyor. Hem bölgenin otantik ortamını birebir yaşamak hem de modern bir lüks arayışı içinde olanlar için eşsiz bir deneyim sunan otel özel teras alanlarına sahip dubleks süit ve deluxe mağara odaları, Erciyes’in ihtişamlı manzarası eşliğinde Güvercinlik Vadisi’ni doyasıya izleyebileceğiniz bahçeleri ve seçme lezzetler sunan The Plum Restaurant’ı ile konuklarını ağırlamaya başladı. Konseptinde Hitit ve Orta Doğu uygarlıklarından ilham alan otelin ismi, “güneşin aydınlattığı topraklar” anlamına geliyor. Hitit Güneş Tanrıçası “Arinnitti”nin adından türetilen bu isim, mitolojik metafor içerisinde “farkındalığı, kutsanmayı ve bereketi” sembolize etmesinin yanı sıra “Güzel Atlar Ülkesi”nin tarihine de uyum gösteriyor.

Haberin Devamı

ÇEVRECİ BİR OTEL YÖNETİMİ

Çevreye duyarlı mimari anlayışla dizayn edilen ve her birinin ayrı hikayesi olan 11 odalı Ariana Sustaniable Luxury Lodge, konfor için detayları planlanlarken, çevreci bakış açısıyla sürdürülebilirliği misyon edinmiş. Otelin suit ve deluxe mağara odalarının her biri Hitit ve Orta Doğu mitolojisindeki önemli tanrıça isimlerini taşıyor. Çevreye duyarlı bir hizmet anlayışının sonucu olarak otel; enerjisinin bir kısmını tesis içerisinde kendisi üretiyor. Geri dönüşüm süreçleri ve mimari açıdan özel olarak seçilmiş malzemeleriyle sürdürebilir yaşamı, sürdürülebilir lüks anlayışıyla buluşturarak farklı bir seyahat anlayışı vaat ediyor. Mesela, odalarında kullanılan malzeme seçiminde geri dönüşüme önem verilmiş. Özel armatürlerle tasarrufa yönelen yönetim, minimum düzeyde su tüketimine dikkat çeken damlama su yöntemini kullanıyor. LED kullanarak enerji tasarrufu sağlanıyor, ısıtma ve soğutma sistemlerinde de yine enerji tasarrufuna özen gösteren malzeme seçilmiş. Restorandaki fazla yiyecekler bölgedeki çiftliklerle paylaşılıyor, “Sustaniable Luxury” kavramı böylece otelin adıyla bütünleşiyor.

Haberin Devamı

KONSEPT ODALAR

Silili

İlahi kısrak, Babil mitolojisinde tüm atların annesi olarak tanımlanıyor. Bu oda mağaradan dönüştürülmüş izole ve huzur ortamı sunuyor. Özel şöminesi var.

Bau

Derin karanlık suların tanrısı. Kaşif tanrıça olarak da biliniyor. Macera arayan ve Kapadokya’nın sunduğu açık hava etkinliklerinin tüm ihtişamı yaşamayı tercih eden biriyseniz bu oda mağara oda çok uygun.

Haberin Devamı

Siduri

Şarap ve bira tanrıçası. Güneşin bahçesinde yaşadığına inanılıyordu. Bu oda manzaralı ve günün ilk ışıklarını karşılıyor.