Gazete Vatan Logo

'Güvenilir figür'den tecavüz skandalı!

Kenya'nın kırsal kesimindeki aileler arasında kendini “güvenilir bir figür” olarak tanımlayan bir İngiliz emekli, çocuklara tecavüz etmekten ve sessiz kalmaları için rüşvet vermeye teşebbüsten mahkum edildi.

'Güvenilir figür'den tecavüz skandalı!

GAZETEVATAN.COM

İngiltere Ulusal Suçları Dairesi (NCA), 72 yaşıdnaki Keith Morris'in Doğu Afrika ülkesindeki uzak bir köyden gelen çocuk gruplarını gezdirip, onlarla otel odalarında kaldığını ve onlara hediye aldığını bildirdi.

'BANA KÖTÜ ŞEYLER YAPTI'

Genç bir kurban, mahkemede 72 yaşındaki adamla bir otelde birlikte kaldıklarında ona nasıl “kötü şeyler” yaptığını anlattı.

Morris, 20 yılı aşkın süre, ailesiyle birlikte Kilifi İlçesindeki köyü defalarca ziyaret etti. Orada tıbbi tedavi, kıyafet ve eğitim için ödeme yaparak yerlileri destekledi.

2016'da, köyden sekiz çocuğun koruyucusu olmak için yasal muamelelere başladı.

Aileler tarafından desteklenen başvurusu, mahkeme tarafından reddedildi. Ancak yasal evraklarını neden çocuklarla beraber olduğunu sorgulayan insanlara gösterecekti.

Daha sonra, Ocak 2016 ile Şubat 2017 arasında onunla birlikte otelde kalan iki kıza cinsel istismarda bulunup tecavüz ettiği ortaya çıktı.

OTELDE GÖRÜP İHBAR ETTİLER

NCA ve Kenya polisi, geçen yıl aynı otelde kalan başka bir İngiliz vatandaşının, Morris'i uygunsuz bir şekilde davrandığı gerekçesiyle ihbar etmesinin ardından soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Morris, Şubat 2017'de Britanya'ya dönerken tutuklandı.

72 yaşındaki adam, Leeds Ceza Mahkemesi'nde, dört kez tecavüz suçundan, dört kez cinsel saldırıdan, üç kez nüfuz yoluyla saldırıdan suçlu bulundu.

NCA yetkilisi Graham Ellis, “Keith Morris, Kenya'da uzun yıllar yerel topluma kendini entegre ederek güvenilir imajı kazandı. Daha sonra bu güveni mümkün olan en kötü şekilde kullandı." dedi.

Ellis ayrıca, "Sadece savunmasız çocukları istismar etmek ve tecavüz etmekle kalmadı, aynı zamanda masum olduğunu kanıtlamak için onları manipüle etmeye ve rüşvet vermeye çalıştı. Neyse ki, bu girişimleri başarısız oldu. Neyse ki, kurbanlarının cesareti Morris sayesinde şimdi korkunç suçlarından dolayı önemli hapis cezasıyla karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

Morris, 17 Temmuz'da mahkum edilecek.