Gazete Vatan Logo

'Güven ve istikrar şart'

Becker’in Türkiye CEO’su Volkan Kebir, piyasalar için güven ve istikrarın şart olduğunu ifade etti.

Dünyanın önde gelen otomasyon sistemleri üreticisi Becker’in Türkiye CEO’su Volkan Kebir, seçim sonuçlarının piyasalar için sürpriz olmadığını söyledi. Seçim sonuçları sonrasında halkın koalisyon hükümetinin kurulması yönünde karar verdiğini belirten Kebir, dünyanın birçok ülkesinde başarılı koalisyon örneklerinin olduğunu vurguladı.

'Faturalar Türk Lirasına çevrilmeli'

Piyasalardaki huzur ortamının devam etmesi için siyasi partilerin ortak akılda buluşması gerektiğini belirten Kebir, “Almanya’da üretim yapan bir firmanın Türkiye Temsilcisi olarak bizler bu ülkeden umutluyuz. Türkiye’nin bazı sorunlarının bir günde çözülemeyeceği bir gerçek. Sanayici bu günlerde üzerine düşen görevleri yerine getirmeli. Sanayiciler katma değeri yüksek mallar üretmeli, faturalarını Türk Lirasına çevirmeli” şeklinde konuştu.

İş dünyası olarak yurtiçinde ve yurtdışında piyasaları yakından takip ettiklerini belirten Kebir şöyle konuştu; “İhtiyacımız olan huzur, güven ve istikrarın devamıdır. Siyasi belirsizliklerin biran önce bitmesi ve koalisyon hükümetinin kurulup çalışmalarına başlamasını bekliyoruz. Türkiye olarak zaman kaybı yaşamamalıyız.”

Haberin Devamı