Gazete Vatan Logo

‘Güven 164 Falakalı 99 kişiyi dinletti’

‘Güven 164 Falakalı 99 kişiyi dinletti’

Ankara merkezli dinleme operasyonu kapsamında, şüphelilerden eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven’in 164, Ayhan Falakalı’nın ise 99 kişinin telefonlarının hukuka aykırı bir şekilde dinlenmesini sağlamakla suçlandığı ortaya çıktı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün 25 ilde düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan Ali P., Mehmet Akif Y., Adem Ç., Ali A., Arif G., Murat Ş., Erol D., Mustafa G., Muhammet Mustafa A., Mustafa A., Nadir B., Evren F., Bahtiyar P. Ömer Faruk K., Yunus H., Mustafa A., Erdal A., Metin O., Kenan U, A.Ümit S. ve Tamer Ö.’nün, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde işlemleri devam ediyor. Emekli ya da meslekten ihraç edilmiş eski emniyet mensubu olan şüphelilerin pazartesi günü adliyeye sevk edilerek savcıya ifade vermeleri bekleniyor. Gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Listede 263 ‘mağdur’ var

Alınan bilgiye göre İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yapan 87 kişi hakkında sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla rapor hazırladı. Şüphelilerden Recep Güven’in, İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde, 27 adet mahkeme üst yazısı ve 91 adet S Şube Müdürlüğü’ne hitaben üst yazı olmak üzere toplam 118 adet evrakı imzalayarak, 164 mağdur ve müştekinin iletişimlerinin dinlenmesine dair yeterli şüphe ve örgütlerle bir ilgilerinin bulunmamasına rağmen hukuka aykırı bir şekilde iletişimlerinin dinlenmesini sağlamakla suçlandığı anlaşıldı. Şüphelilerden Güven gibi diğer İDB Başkan Yardımcısı olan Ayhan Falakalı’nın ise, 43 mahkeme üst yazısı, 38 adet S şube müdürlüğüne hitaben üst yazı olmak üzere toplam 81 evrakı imzalayarak, 99 mağdur ve müştekinin iletişimlerini dinletmekle suçlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ergenekon Balyoz Poyrazköy sanıkları

Şüphelilerin; Halit Edip Başer, Orhan Yöney, Mehmet Çavdaroğlu, Rıza Küçükoğlu, Yavuz Ertürk, Ünal Karaosmanoğlu, Veli Küçük, Abdullah Can Erenoğlu, Şafak Yürekli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda emekli ve muvazzaf Türk Silahlı Kuvvetleri personelini de dinledikleri, telefonları dinlenen bir kısım generalin Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi davalarda sanık olarak yargılanan kişiler olduğu tespit edildi. Şüphelilerden Recep Güven’in, Milliyet gazetesi adliye muhabiri Türker Karapınar’ı da hukuka aykırı şekilde dinletmekle suçlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı