Gazete Vatan Logo

‘Gurbette doğmak kusur değil’

İhsanoğlu, Erdoğan’ın “Nerede bu toprakların çocuğu” sözlerine yanıt verdi: “Gurbette doğmak bir nakise (kusur, ayıp) değildir. Bilakis önemli manası vardır”

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği’ni ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret etti. İhsanoğlu, şehit ailelerinin sorunlarını dinledi. Şehitlikte görevli askerler İhsanoğlu’na çikolata ikram edip karanfil verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Erdoğan’ın kendisi için “Nerede bu toprakların çocuğu, Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye’ye gelmiş, bu toprakların çocuğu biziz, biz” sözlerine karşılık veren İhsanoğlu, şöyle konuştu: “Benim babam gurbette vefat etti. Ben de gurbette doğdum. Gurbette doğmak bir nakise (kusur, ayıp) değildir. Bilakis onun çok önemli manası vardır. Gurbette doğanların çoğu vatanın kıymetini, değerini, bayrağın manasını bilir, daha hassas olurlar. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bir insanın gurbette doğması tabii bir şey. Mühim olan insanın vatanına, bayrağına sadık olmasıdır. Allah’a şükür ben bütün bu değerlere hizmet ettim. Böyle bir ailenin evladı olmaktan iftihar ediyorum.”

‘Aileme, bana iftira’

Ekmeleddin İhsanoğlu, “Sapı, soyu belli olan bir aileden gelmiş olamanın verdiği rahatlık içerisinde bana ve aileme karşı yapılan bu iftiraların hiçbirine kıymet vermiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beyhan Yorulmaz isimli şehit annesi, İhsanoğlu’na 22 Temmuz operasyonunu hatırlatarak, “O kelepçeler biz annelerin içini çok acıttı” diye tepkisini dile getirdi.