Gazete Vatan Logo

‘Güniz Sokak’ta yaşayacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in evinin müze olacağını ve evin bulunduğu Güniz Sokak’ın adının da değişeceğini söyledi

‘Güniz Sokak’ta yaşayacak’

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki taziye evine ziyaretçi akını dün de sürdü. Evin ziyaretçilerinden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ziyaretin ardından “Son 50 yıllık siyasi yaşam içerisinde gerçekten sayın Demirel’in çok farklı bir yeri, çok farklı bir konumu var” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Isparta’daki adına yaptırmış olduğu külliyeyle bir çekim merkezi oluşturacağına inanıyorum. Yine ‘Güniz Sokak’ ismi de şu anda varislerinden de edindiğim bilgiyle kalıcı bir sürece adını yazdıracak. Bizler de üzerimize düşen görevler neyse bunları yerine getireceğiz. Kendi siyasi yaşamları tabii ki bir çok belgelerle, dosyalarla, geleceğe ışık tutacaktır. Burasının böyle bir müze gibi, kütüphane gibi istifade edileceği bir yer onu kalıcı kılacaktır.”

Ziyaretçi akını sürüyor

Güniz Sokak’taki taziye evine ziyaretçi akını dün de devam etti. Eski siyasetçilerden Mehmet Ağar, Cavit Çağlar ve eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut da taziye ziyaretinde bulundu. Ağar, “Bürokrasi içinde çeşitli hizmetlerde birlikte revize olduk. Türkiye’nin modernleşmesinin, kalkınmasının çok önemli etaplarından birini geride bırakmıştır” derken, Çağlar da “Babamı çok küçük yaşta 13 yaşında kaybetmiştim. Demirel baba oldu” diye konuştu. Akbulut ise “Çok sıkıntılı dönemler yaşamış olmasına rağmen metanetini hiçbir zaman yitirmemiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Uykuda kaybettik’

Güniz Sokak’ta Demirel’in aile yakınlarıyla birlikte taziyeleri kabul etmeyi sürdüren doktor Aylin Cesur, gazetecilerin isteği üzerine Demirel’in vefat anını şöyle anlattı: “Son akşam bile çok iyiydi. Akşam yemeğini bizimle birlikte yedi. Çok iyiydi, sohbet ettik Türkiye gündeminde neler olup bittiğini konuştuk. Ama mukadderat, uykudaydı, bağlı olduğu cihazların bazı parametrelerinin biranda düştüğünü gördük, yoğun bakım doktoru da yanımızdaydı, ama Allah’ın mukadderatı müdahale edemiyorsun. Beyefendi olmadan yaşamak çok güç. Ömrümün sonuna kadar böyle gidecek. Hep kendisine danışırdım. Şu an ona danışamamamın eksikliğini yaşıyorum.”

Haberin Devamı

‘Bu sayfada 4D var’

Taziye evine gelenlerden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şunları söyledi: “Bir köy evladı, bürokrat, parti genel başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak yükselen yetki ve sorumluluk içerisinde mensup olduğu millete çok büyük eserler ve hizmetler bırakarak Hakk’a yürümüştür. Bu sayfada ‘4 d’ bulunmaktadır. Birincisi ‘demokrasi’, ikincisi ‘Demirel’, üçüncüsü ‘darbe’, dördüncüsü yine ‘Demirel’dir’ Bu sayfa iyi okunmalıdır, iyi anlaşılmalıdır. Siyasi hayata yönelmiş insanlar için de örnek olmalıdır.”