Gazete Vatan Logo

‘Günışığı Projesi’ ile 700 çocuğa eğitim şansı

Türk Telekom ve Engelsiz Yaşama Derneği’nin (Ey-Der) yürüttüğü ‘Günışığı Projesi’, 700 çocuğa umut olurken, proje kapsamında 2018’de 200 öğrenciye daha eğitim verilmesi hedefleniyor.

‘Günışığı Projesi’  ile 700 çocuğa  eğitim şansı

Türk Telekom ve Engelsiz Yaşama Derneği’nin (Ey-Der) yürüttüğü ‘Günışığı Projesi’, 700 çocuğa umut olurken, proje kapsamında 2018’de 200 öğrenciye daha eğitim verilmesi hedefleniyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, tıbben görme engelli kabul edilen, yüzde 1 ile yüzde 10 arasında görme kalıntısına sahip çocuklara Proje ile destek vermeye devam ediyor.

7 ay uzaktan eğitim

2014 yılında 100, ardından her yıl 200 öğrenciyle eğitimlere başlanan Günışığı Projesi’nden tıbben görme engelli 700 çocuk yararlandı ve bu çocukların yüzde 60’ı normal okulda eğitim almayı başardı. Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, teknoloji ve yaygın alt yapısı sayesinde projede verilen eğitimleri uzaktan da erişilebilecek şekilde kurguladıklarını söyledi. Kutlu, “Çocuklarımız, buradaki bireysel eğitim ve değerlendirmenin ardından 7 ay boyunca uzaktan eğitime tabi tutuluyor. Bu sayede şimdiye kadar 58 ilimizden 700 çocuğumuz erken müdahale eğitimiyle ‘görmeyi’ öğrendi” dedi.

Haberin Devamı

Doğal yöntem ile kas işlevselliği

Projede, az görenlerin görme duyusu, yaparak yaşayarak öğrenme modeli ile herhangi bir optik araç kullanmadan, göz kaslarını kullanmaya yönelik doğal yöntemler kullanılarak işlevsel hale getiriliyor. Öğrencilerin günlük hayatta bu görme yetisini kullanması sağlanıyor. Yüz yüze eğitimin ardından 7 ay boyunca öğrencilere Türk Telekom’un tablet ve internet gibi teknolojik desteği ile uzaktan eğitim veriliyor.