Gazete Vatan Logo

‘Güneşin çocukları’ son yolculuğuna uğurlandı

‘Güneşin çocukları’ son yolculuğuna uğurlandı

Suruç’ta katledilen gençlerden 18’i dün toprağa verildi. yurdun dört bir yanındaki cenazelerde öfke ve gözyaşı vardı...

31 kişinin kimliği netleşti

Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Alican Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Med Ali Barutçu, Aydan Ezgi Salıcı, Polen Ünlü, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah Hamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Duygu Tuna, Nuray Koçan.

Baba, annem nereye gidiyor!
Saldırıda yaşamını yitiren 4 çocuk annesi, 55 yaşındaki Nazegül Boyraz İstanbul Maltepe’de toprağa verildi. Nazegül Boyraz için, Gülsuyu Mahallesi’ndeki Maltepe Cemevi’nde düzenlenen törene, Boyraz’ın kızları Sultan, Alev, Yasemin, yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP Milletvekili Hüda Kaya, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Tabut daha sonra Boyraz’ın evinin bulunduğu Zümrütevler Mahallesi Cüneyt Sokağa götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu sırada Boyraz’ın küçük kızı Yasemin tabutun peşinde koştu. Tabutu tutarak bırakmak istemeyen Yasemin Boyraz’ı yakınları sakinleştirdi.
‘Yaşıyor olmanın acısını yaşar mı insan’
Patlamadan hafif yaralı kurtulan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Eylem Onat, Twitter hesabında ’Yaşıyor olmanın acısını yaşar mı insan? Ben yaşıyorum’ diye yazdıktan sonra, ’Şu an aklımda sadece patlamadan 5 dakika önce Ezgi’nin gelip bana sarılması var. Sadece 5 dakika. İçine doğmuş demek ki’ paylaşımında bulundu.
Sessiz sedasız...
32 yaşındaki Koray Çapoğlu, Trabzon’un Of ilçesi Yanıktaş köyünde, sessiz bir törenle toprağa verildi. Marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay çıkabileceği endişesi yaşayan aile, cenazeyi sabah saat 07.20 sıralarında defnetti. Cenazeye aile fertleri dışında katılan olmadı. Jandarma ve çok sayıda polisin de ilçede görev aldıkları gözlendi, yabancı araçların köye gidişine izin verilmedi.
Oğlum beni solladı!
Çağdaş Aydın, memleketi Tunceli’nin Ovacık ilçesinde toprağa verildi. Oğlunun öldüğü saldırıda yaralanan baba Fethi Aydın, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Ne kadar sağlık şartlarım el vermese de ona verdiğim boyun borcudur. Çünkü o benim sadece oğlum değil, aynı zamanda arkadaşım, yoldaşımdı. Patlama sırasında Çağdaş benim yanımdaydı. Ama o beni solladı onu kıskanıyorum. Ben olmalıydım. Onun gidişini kıskanıyorum hâlâ” dedi.
Yan yana sonsuzluğa
Onlar iki yakın arkadaştı. Eylemlere omuz omuza katıldılar, Suruç’a yan yana gittiler, patlama olduğunda yan yanaydılar. İkisi de 20 yaşında olan Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet, toprağa da yan yana verildi. Ezgi’nin cenazesi cemevinden, Polen’in camiden kalktı. İstanbul Ihlamurkuyu’daki Çırçır mezarlığında buluştular. Taziyeleri kabul eden acılı baba Ali Sadet, “ İncik boncuk satarak kazandıkları paralarla oyuncak almışlardı. Başka bir şey değil. Kağıt kalem almışlar. Onları oradaki insanlara ulaştırmaya gittiler. Aynı gün döneceklerdi. Ama maalesef olmadı” diye ağladı.
Baba-kız yapayalnız!
Saldırıda birlikte yaşamını yitiren HDP’li Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ferdane Kılıç’ın aynı saldırıda yaralanan kızı Sinem Kılıç ile son seçimde HDP’den milletvekili adayı olan eşi Metin Kılıç, törende sık sık gözyaşlarına boğuldu. Ferdane Kılıç’ın tabutunu taşıyanlar arasında kızı Sinem Kılıç da yer aldı. Anne ve oğlun tabutları cenaze aracına konularak, partililerin oluşturduğu konvoyla birlikte evlerinin bulunduğu merkez Nilüfer İlçesi, Ataevler Mahallesi’ndeki evlerine götürülürken seyir halinde olan bir otomobil sürücüsünün bozkurt işareti yapması, kısa süreli gerginlik yaşanmasına neden olurken, polis herhangi bir olayın yaşanmaması için önlem aldı.

Haberin Devamı