Gazete Vatan Logo

‘Gündemimizde erken seçim yok’

AK Parti Sözcüsü Ünal, “Birileri, Türkiye’yi yeniden erken seçim tartışmalarını olduğu atmosfere sokmak istiyor ve bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor” dedi

‘Gündemimizde erken seçim yok’

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, gündemlerinde herhangi bir şekilde erken seçim bulunmadığını söyledi. Kahramanmaraş milletvekilleriyle birlikte Meclis’te kaydını yaptıran Ünal, yerel seçimlerin erkene alınması tartışmalarının anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

Henüz bir seçim bitmiştir. Seçimin sonucunda seçmen, Türkiye’de oluşturulmak istenen belirsizlik, endişe, kaygı gibi konularda son derece açık bir tavır ortaya koymuş ve Türkiye’yi seçim atmosferinden çıkarıp güven ve istikrar atmosferine sokmuşken yeniden erken seçim tartışmalarını biz doğru bulmuyoruz. Birinci önceliğimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, Cumhurbaşkanımızın yemin etmesiyle birlikte devreye girmesidir. Sonraki süreçte de Türkiye hızla yoluna devam edecektir. Birileri, Türkiye’yi yeniden erken seçim tartışmalarını olduğu atmosfere sokmak istiyor ve bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde erken seçim bulunmamaktadır. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı.

Haberin Devamı

Bahçeli’ye yanıt

Bir gazetecinin, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Alaattin Çakıcı’nın sınırsız ziyaretine olur veren başsavcının, Ankara’ya savcı olarak atanmasının düzeltilmesiyle ilgili talebi var” sözleri üzerine, Ünal, Bahçeli’nin yaptığı açıklamaların kendi siyasi düşünceleri olduğunu ve bunların, “takdire ait olduğunu” ifade ettiğini anımsattı. Ünal, “Dolayısıyla Sayın Bahçeli, siyasi nezaketiyle, hiçbir zaman, ‘şu konu şöyle, bu konu böyle olmadır’ gibi bir siyasi tavır içine girmedi” dedi. Bahçeli’nin, siyasi pozisyonunun bakış açısını kamuoyuyla paylaştığını belirten Ünal, “Özellikle basına dönük tehditlerin kabul edilemez olduğunu, bu ifadelerin Alaattin Çakıcı’ya ait olup olmadığının araştırılması gerektiği, bazı basın mensuplarına, basın kurumlarına dönük tehditlerin araştırılması gerektiğini, böyle bir şey varsa bu konuda yargının üzerine düşeceğini daha önce ifade ettim” dedi.

İstismarla mücadeleye öncelik

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ünal, çocuklara yönelik artan cinsel istismar olaylarıyla ilgili şunları söyledi: Bu, küresel ölçekte bir sorun. Özellikle çocuklara dönük istismarla ilgili TBMM’ye de önümüzdeki dönemde büyük bir sorumluluk düşüyor. Bizim de AK Parti olarak bu konudaki hassasiyetimiz biliniyor. İdam, hadımlaştırma, bütün bunlar cezai tedbirler olarak düşünülen, konuşulan, tartışılan önlemler ama onun öncesinde toplumda, ailede, eğitim kurumlarında alınması gereken yeni önlemler ve yapılması gereken yeni düzenlemeler var. Bunlar yeni dönemde bizim birinci önceliğimiz olacak. Meclis çalışmaya başladıktan sonra önündeki ilk işlerden bir tanesinin bu düzenleme olacağını düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu: Katkı koyarız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, küçük Eylül ve Leyla’nın öldürülmeleri nedeniyle Twitter’dan, paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Eylül, Leyla ve daha niceleri... Yüreğimiz bu acıları artık kaldırmıyor. Çocuklarımıza yönelik her türlü şiddet ve istismarın önlenmesi adına, eğitim ve hukuk başta olmak üzere yapılacak tüm düzenlemelere katkı koymaya hazırız. Gelin, bu ayıba artık bir son verelim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı