Gazete Vatan Logo

'Gül, CHP ve HDP'ye hazırlanıyor'

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dönemde yaptığı açıklamalarla çok tartışıldı. Gül'ün açıklamalarının sebebiyle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Gül'ün yaptığı çıkışlar ile CHP ve HDP'ye mesaj gönderdiği ifade edildi.

'Gül, CHP ve HDP'ye hazırlanıyor'

Hürriyet gazetesi Abdulkadir Selvi, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son dönemdeki açıklamalarını köşesinde değerlendirdi. Selvi, " Aslında Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan neye tarafsa ona karşı çıkıyor. Böylece Erdoğan karşıtlarına “Sizin adayınız benim” mesajı veriyor." ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısında 'Gül, CHP ve HDP'ye hazırlanıyor' başklıklı kısım şu şekilde:

GÜL, CHP VE HDP'YE HAZIRLANIYOR

ESKİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Gezi’yle gurur duyuyorum” mesajı çok tartışıldı. Aslında Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan neye tarafsa ona karşı çıkıyor. Böylece Erdoğan karşıtlarına “Sizin adayınız benim” mesajı veriyor.

Erdoğan her makamı kendisinden önce Abdullah Gül’e önerdi. Cumhurbaşkanlığına sıra gelince “kardeşim Abdullah Gül” dedi.

Ne zaman ki Gül yeniden Cumhurbaşkanı seçilmedi, ilk işi Erdoğan’a karşı pozisyon almak oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olmayı başarsaydı Erdoğan’ın karşısına çıkacaktı. Erdoğan’ı tasfiye etmek için hangi operasyon yapıldıysa, Gül onun yanında, Erdoğan’ın ise karşısında yer aldı.

Haberin Devamı

Gezi olayları sırasında Gül, “Demokrasi sadece seçim değildir” demişti. O zaman Yeni Şafak’ta ‘Cici Demokrasi’ başlıklı bir yazı yazıp 12 Mart’a giden süreçte “cici demokrasi” diyen ara rejim heveslilerinin, bu sözü darbeye zemin hazırlamak için söylediğini hatırlatmıştım. Gül’e “367 kararı ile sizin Cumhurbaşkanı seçilmenizi engelleyenler de bu sözü söylemişti” demiştim. Gül, bu eleştirimden rahatsız olmuştu. Çankaya Köşkü’ndeki görüşmemizde “Ben Cumhurbaşkanıyım, Tayyip Bey Başbakan, Cemil Bey Meclis Başkanı. Türkiye bu tabloyu görmemişti” demişti. Bunun üzerine “Sizi o görevlere ‘cici demokrasi’ diyenler değil, o zihniyete rağmen bu millet getirdi” karşılığını vermiştim.

Anlayış değişmemiş...