Gazete Vatan Logo

‘Gücümüzü budamaya çalışıyorlar’

‘Gücümüzü budamaya çalışıyorlar’

Bergama’da miting düzenleyen Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’yi uçurumun kenarından alıp güven ve istikrara kavuşturduk. Gücümüzü kesmeye, budamaya çalışıyorlar. Kardeşi kardeşe kırdırmay çalışıyorlar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım genel seçimleri öncesinde ziyaret ettiği İzmir’de ilk olarak Bergama ilçesinde halka seslendi. Kendisine ’dik dur eğilme bu vatan seninle’ diye bağıran partililere karşı, “Bizde Hasan Tahsin bilinci var, hiç eğilmedik hiç eğilmeyiz Allahın izniyle” diyen Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
‘İşte cumhuriyetçilik’
“Yiğit İzmirliler, aziz İzmirliler, bu ses Ege’de İzmir’de, Bergama’da nasıl arşa yükselmişse Van’da da Şanlurfada’da her yerde yükseldi. Biz ülkemizin her santiminde al bayrağı yükseltmek için varız. Biz al bayrağı dünyanın her yerinde en yükseğe yükseltmek için varız. Biz hem terörle mücadele ediyoruz, hem de 15 gün içinde üç büyük proje ile dünyayı titreten üç proje ile yolumuza devam ediyoruz. Bir ana vatandan yavru vatana su, deniz üstünden, yavru vatana ulaşıyor. Dünya tarihine ulaşacak bir proje. Kıbrıs’ta su ihtiyacı varken su bize haram dedik. Onlara su gönderdik. İşte cumhuriyetçilik, milliyetçilik bu. Yine geçen hafta, uydumuzu dost ülke Kazakistan’dan 4 B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul’da dünyanın en büyü havalimanın yapma imkanını bulduk.”
‘Baskıyı kaldırdık’
“2002 yılında sonra bambaşka bir Türkiye oldu. Krizden sonra, kaos gitti güven istikrar geldi. Karamsarlığın yerini güven aldı. Farklı hayat biçimlerine saygı geldi. Her türlü baskıyı kaldırdık. Türkiye’yi uçurumun kenarından alıp güven ve istikrara kavuşturduk. ’Türkiye IMF’den kurtulmaz’ dediler, kurtuldu. ’Tankını yapamaz’ dediler Atlay tankını yaptık mı? ’Uçak yapamaz dediler’ yaptık mı? Kendi uydumuzu uzaya gönderiyoruz. Gücümüzü kesmeye budamaya çalışıyorlar. Kardeşi kardeşe, kırdırmaya çalışıyorlar.”
Toplu sözleşme talimatı verdi
Başbakan Davutoğlu, dün Hak-İş Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları da buradan veriyorum. Taşeron işçilerimizin toplu sözleşme hakkı dahil, bütün haklarının temini konusunda zaten gerekli yasaları çıkardık” dedi.
Şehit kızı kürsüde
Konuşmasının son bölümünde, sağanak yağmur altında İzmir’e yatırımlarını anlatan Başbakan Davutoğlu, kürsüye çıkan bir Roman kadınını konuşturdu, ardından da Diyarbakır’da geçen Ağustos ayında şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç’ın kızı Ecem Gılıç’ı da kürsüye çıkardı. Davutoğlu, onların kendilerine emanet olduğunu söyledi.

Haberin Devamı