Gazete Vatan Logo

‘Gövde’ gösterisi

Kamp yapmak için iki günlüğüne Sibirya’ya giden Rusya Devlet Başkanı Putin 2018 başkanlık seçimleri öncesi halka, halen ‘sağlıklı’ ve ‘formda’ olduğu gösterdi

‘Gövde’ gösterisi

Yaptığı ekstrem sporlarla tanınan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sibirya’ya bağlı Tuva Cumhuriyeti’nde iki gün tatil yaptı. Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da kendisine eşlik ettiği Rus lider, su sıcaklığı 17 dereceyi geçmeyen göle daldıktan sonra oltayla balık avladı. Zıpkınla vuramadığı turna balıklarını daha sonra olta ile yakalayan 64 yaşındaki Putin, üstsüz fotoğrafları ile de yerli ve yabancı medyanın manşetlerine oturdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in Güney Sibirya’da küçük bir tatil yaptığını ve bu sırada dağlarda ATV turu, nehirde de rafting yaptığını söyledi. Peskov, Putin’in balık avcılığında kendini geliştirdiğini belirterek, “İki saat dalış yaptı ancak balık vuramadı. Daha sonra olta ile yakalamayı başardı. O sırada dalış maskesinde kamera takılıydı ve harika kareler yakaladı” diye bilgi verdi. Putin 2013 yılında, Tuva’da balık tutmaya gittiği sırada bölgedeki bir ustanın yaptığı suni yemle 21 kilo ağırlığında bir turna balığı tutmuştu.

Rafting de yaptı

Putin’in oldukça ‘dinamik’ bir görüntüsünün olduğunu belirten yerel basın, 2018 devlet başkanlığı seçimi için adaylığını açıklamadan önce Rus liderin, halka, ‘sağlıklı ve formda olduğu’ mesajını yollamak için gizli bir kampanya yürüttüğünün altını çizdi.

Haberin Devamı

Partnerini değiştirdi

Putin’e önceki tatillerinde birçok kez eşlik eden Başbakan Dmitri Medvedev’in yerini, bu sefer Savunma Bakanı Sergey Şoygu aldı. Medvedev ile Putin en son geçtiğimiz yıl Eylül ayında Rusya’nın orta kesimlerindeki İlmen Gölü’nde ava çıkmıştı. Hafta sonu tatilini balıkçılarla birlikte geçiren ikili, göl kenarında ateş başında balık çorbası içerken görüntülenmişti.