Gazete Vatan Logo

‘Görüşmelerde yeni döneme girildi’

Çözüm sürecinde yeni bir aşamaya gelindiğini belirten Beşir Atalay, “Siyaset kurumu ile birlikte yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile daha aktif bir sürece geldik” dedi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreci kapsamındaki görüşmelerde artık MİT’in dışındaki kurumların da rol alacağını ifade ederek, “Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığımız bu konular için kuruldu. Bu işin koordinasyonunu da onlara verdik. Onlar da artık görüşmelerde rol alacaklar. Güvenlik birimlerimizin dışına da taşan, hem siyaset kurumunun, hem diğer kurumların daha aktif olduğu bir sürece geldik” dedi. Atalay, “Silah bırakmaya yakın mıyız” sorusu üzerine de, “Burada artık daha güvenli bir yoldayız. Bu yasa tarafları da bağlıyor ve taraflar da artık bahaneler uyduramayacak. Bölge halkı da artık tekrar şiddete dönülmesine de asla müsaade etmez. Dolayısıyla bundan sonra daha ileri adımlar atacağız. Zamanlamayı henüz yapmadık ama daha emin adımlarla ve önümüzü daha fazla gördüğümüz bir hedef üzerinde gidiyoruz. Ben kendim doğrusu çok uzak görmüyorum. Hem çok umutluyum hem çok uzak görmüyorum” diye konuştu.

Her yol mübah değil

Emniyette yapılan son operasyonlar çerçevesinde, ‘rövanş alındığı’na dair ifadeler kullanıldığının hatırlatılması üzerine Atalay, “Biz rövanş kavramını kabul etmiyoruz. Biz hükümetiz, devleti yönetiyoruz, biz adaletle hükmederiz. Adaletin ve hukukun dışında bir şey olmaz. Ama paralel yapı unsurlarının, başta emniyet, daha sonra yargı ve değişik yerlerde neler yaptıkları birbir ortaya çıkıyor. Zamanında bunlar çok kişilere çok yanlışlar yaptılar. Çok zulüm ve iftiralar yaptılar. Bütün bunlar şu an açığa çıkıyor. Gecikmiştir bunlar ve devam etmelidir. Yanlış yapanlar mutlaka bunun hesabını vermelidir” dedi.

Haberin Devamı