Gazete Vatan Logo

‘Görüşmeler tiyatro kasımda seçim var’

CHP’li Baykal, Ak Parti’nin hükümet kurmak istemediğini belirterek, “Koalisyon görüşmeleri tiyatrodan ibaret. Kasımda seçim var” dedi

‘Görüşmeler tiyatro kasımda seçim var’

7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen ve geçici TBMM Başkanlığı görevinde bulunan CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, kasım ayında seçim olacağını iddia etti. CHP Antalya Korkuteli ilçe örgütünü ziyaret eden Baykal, öncelikle son yaşanan terör saldırılarına değindi.

‘Hükümet istifa ederdi’

“Uzun süredir ’Bu politikalar Türkiye’yi de Ortadoğululaştırabilir, bu savaşa taraf olmayın yoksa bizi de bu savaşın içine çekebilirler’ diyorduk” diyen Baykal, dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir saldırı sonrasında meclisin hemen toplanacağını söyledi. Baykal, “Derhal meclis toplanır, hükümet istifa eder, yeni bir politika izlenirdi” diye konuştu.

Erdoğan’a ‘çekil’ demiş

Baykal, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede bir siyasi rahatlama olduğunu, kutuplaşma yaşanmamaya başladığını söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Baykal, “Cumhurbaşkanına ’artık geri çekilmeniz lazım’ dedim. ’Millet yanlış yaptı demeyin gereğini yapın’ dedim. Ben bu görüşmeyi yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı basın açıklaması yaptı ve açıklamasında benim söylediklerimi söyledi. ’Egolarımızdan sıyrılalım’ dedi. Bu çok önemli bir özeleştiridir” dedi. Baykal, gelinen son durumu değerledirirken ise, Ak Parti’nin hükümet kurmak istemediğini öne sürdü. Baykal, “MHP zaten tutumunu belli etti. Yani, koalisyon görüşmeleri artık tiyatrodan ibaret. Kasımda seçim var” dedi.

Haberin Devamı

‘Bahçeli normal olanı yapmadı’

“Genel başkanımız benim (Meclis Başkanlığına) aday olmamı istedi. MHP de ’Biz AKP seçilmesin diye ne gerekiyorsa yaparız’ dedi. Zaten seçim sürecinde de MHP sürekli AKP’ye karşı bir tutum gösteriyordu. Grup başkan vekilleri bile bana destek vereceklerini Levent Gök aracılığı ile söyledi. Ama Bahçeli normal olanı yapmadı. Eğer kendilerine saygı duysalardı AKP’nin karşısındaki adaya oy verirlerdi. Tarihi bir fırsat kaçtı.”