Gazete Vatan Logo

‘Google gibi tekno kampüs yaratırım’

İşte Öz’den gündem yaratacak açıklamalar

TEKNOLOJİ devi Google’ın Yeni İş Geliştirme Müdürü Seval Öz “Türkiye’de politika da yapabilirim, insanların bisikletle işe gidip gelebileceği, çalışanların ücretsiz yemek yiyebildiği tekno kampüsler de yaratabilirim” diyor. Ünlü cerrah Mehmet Öz’ün de kardeşi olan Seval Öz, Google’da sahip olduğu görevini 4 yıl sonra bırakıyor. İşte Öz’den gündem yaratacak açıklamalar:

‘Obama da şoförsüz araca binecek’

“Google X araştırma işinin haricinde olan ve dünyayı değiştirecek olan teknoloji amaçlarını besleyen bir grup. En önemli örneği de şoförsüz araç projesi. Google robot çalışmaları, uzay çalışmaları, biyomedikal, tıp, kimya alanlarını besleyecek teknoloji yaratmaya çalışıyor. 1 yıl önce şoförsüz araç projesi üzerinde çalışmaya başladık. ABD’de 3 eyaletten (Florida, Nevada ve California) bu proje için kanun çıkarttık. Bu kanunla test amaçlı şoförsüz araçlarımızı bu eyaletlerde kullanıyoruz. Seçimlerde Obama da şoförsüz araca binecek. Türkiye’de yaratıcı beyinlerin bir an önce atağa geçmesi gerekiyor. Türk kadını eğitimli, yetenekli. Hillary Clinton’un desteklediği bir anayasa çalışmamız var. Kadınları dünya çapında destekleyen bir anayasa hazırlıyoruz. Anayasada kadınları koruyan 15 maddemiz var. Örneğin şirketlerin halka arz olmadan yüzde 14 ‘lük kısmının kadınlardan oluşmasını istiyoruz.”

‘Beyaz Saray bana politikaya gir diyor’

“Hillary Clinton’u çok severim, çok iyi dostum. İkimiz de Wellesley Koleji’nden mezunuz. Hillary bir kadın olarak ABD’nin, çoğu kez savaşa girmesini engelledi. Bir gün Türkiye’ye döneceğim. Teknoloji dışında başka bir şeyle de ilgilenebilirim. Bu politika da olabilir. Google’daki işim bitince yani 4 yıl gibi bir süre sonra Türkiye’de olacağım. Washington’dan politikaya atılmam konusunda önemli isimlerden teklifler aldım. Ama daha teknolojide yapmam gerekenler var. İnsanların şoförsüz araçları kullandığını görmek en büyük hedefim.”

‘Türkleri Google’a davet ediyorum’

“Türkiye’den birçok genç erkek bana ulaşıp projelerini tanıtmak istiyor. Değişik teknoloji üreten insanlara geri dönüş yapıyorum. Aralarında çok ilginç fikirleri olanlar var. İleride onlara destek fonları yaratmak istiyorum. Bu arkadaşları Google’a davet ediyorum, teknoloji konuşmaları yapıyoruz. Şu ana kadar dört grup geldi. Türkiye’ye gelecek olursam burada Google benzeri tekno kampüsler yaratmaya çalışacağım. İş yerimi kampüs gibi yapmak isterim. İnsanların işine bisikletle gidip geleceği, çalışanların ücretsiz yemek yiyebildiği iş ortamları gibi...”

Haberin Devamı