Gazete Vatan Logo

‘Google’dan baktım Obamacare iyiymiş’

Seçim kampanyası boyunca selefi Obama’nın uygulamaya soktuğu sağlık reformunu iptal edeceğini söyleyen müstakbel ABD Başkanı Trump, Google’da ilk kez arattığı yasanın aslında hiç de kötü olmadığını kabul etti

‘Google’dan baktım Obamacare iyiymiş’

ABD’de 8 Kasım’da düzenlenen başkanlık seçimlerinden galip çıkan Cumhuriyetçi Donald Trump, seçim kampanyası sırasında sık sık eleştirdiği Başkan Barack Obama’nın kendi adıyla anılan sağlık reformunu (Obamacare) ilk kez inceleme fırsatı bulduğunu söyledi. Cuma akşamı bir grup gazeteciyi ofisinde kabul eden Trump, kampanyası boyunca iptal edeceği vaadinde bulunduğu yeni sağlık yasasını ilk kez Google’dan arattığını itiraf etti.

Trump, “Google’dan baktım, kabul etmem lazım, çok şaşırdım. Dürüst olmak gerekirse bu yasanın içinde akla yatkın çok şey var” diye konuştu. Son aylarda seçim kampanyasının tüm zamanını aldığını vurgulayan Trump, “Obamacare’i Google’dan aratmak için çok kere kendime hatırlatma yaptım ama hiç fırsatım olmadı” dedi.

Trump, Wall Street Journal’a verdiği röportajda da, sağlık reformunu yürürlükten kaldırma vaadini tutmayabileceğinin sinyalini vermişti. Müstakbel başkan, daha önce ‘facia’ olarak nitelediği sağlık yasasının iki maddesini kaldırmayabileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Söz konusu iki madde, sigorta şirketlerinin daha önce hastalığı olan kişileri sigortalamamayı yasaklarken, ebeveynlerin çocuklarını 26 yaşına kadar kendi sağlık poliçelerine dahil etmeye olanak sağlıyor.

Meksika’yı da arattı

Trump, seçim kampanyasının sona ermesinin ardından Google’da Meksika araması yapma fırsatı da bulduğunu kaydetti. Seçilmesi halinde yapacağı ilk işin Meksika sınırına büyük bir duvar inşa etmek olacağını söyleyen Trump, yaptığı aramalardan çıkan sonuçlar karşısında çok şaşırdığını kabul etti. Trump, bir sürü ‘müthiş’ Meksikalı olduğunu ve bu Meksikalıların ABD’ye gerçekten çok şey kattığını vurguladı.

Trump, seçim kampanyası sırasında Meksikalıları ‘uyuşturucu satıcısı ve tecavüzcü suçlular’ olarak nitelemişti.