Gazete Vatan Logo

'Gizli ajanım' dedi, 8 kişiyi 1.7 milyon dolar dolandırdı

Robert H. Freegard kendisini 7'si kadın 8 kişiye İngiliz Gizli Servisi ajanı olarak tanıttı, sonra da tehlikede olduklarına ikna edip, 10 yıl boyunca koruma parası aldı

Robert Hendy-Freegard 1993 yılına kadar otomobil satıcılığı ve barmenlik yapan sıradan bir adamdı. Ancak kadınları etkilemekte usta olan 34 yaşındaki kurnazın aklına parlak bir fikir geldi. Barda çalışırken tanıştığı üniversite öğrencilerine İngiliz gizli servisi MIS'in ajanı olduğunu söyledi. Bir süre sonra da kurbanlarını, onu tanıdıkları için tehlikede olduklarına ikna etti. Freegard kurbanlarına irlandalı IRA terörist örgütünün peşlerinde olduğunu inandırdı. Kurbanlarından onları korumak için para istedi, hatta başka kentlere taşınmalarına bile neden oldu. İlk 3 öğrenci kurbanın her biri 492 bin dolardan fazla parayı borca girerek Freegard'a verdi. Freegard'ın daha sonraki kurbanlarının arasında avukatlar ve şirket yöneticileri vardı.

Para alışveişe gitti
Freegard'ın 7 kadın kurbanının her biriyle ilişkisi vardı. Hatta Maria Hendy adındaki öğrenciden 2 çocuğu oldu. Freegard 10 yıl içinde dolandırdığı 1.7 milyon dolarla BMW, Aston Martin marka otomobiller aldı. Uyanık adam geçtiğimiz Ocak ayında Amerikalı bir kurbanının ailesinin yaptığı ihbar sayesinde yakalandı. Freegard önceki gün sadece hırsızlıktan suçlu bulundu. Ancak insanları terör bahanesiyle kandırdığı için müebbet alabileceği belirtildi.

Haberin Devamı