Gazete Vatan Logo

‘Girişimci kadınlar ekonomik sorunların çözümü olacak’

Kadın Girişimciler Zirvesi’nin kapanışında konuşan Emine Erdoğan, “Kadınların iş hayatındaki varlığı, sorun kaynağı değil, çözüm önerisi olarak değerlendirilmelidir. Zira bu, iş dünyasına kadın dikkatini ve duyarlılığını getirir” dedi

‘Girişimci kadınlar ekonomik sorunların çözümü olacak’

MÜSİAD tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle ilki gerçekleştirilen Kadın Girişimciler Zirvesi, kadın işverenlerin desteklenmesi ve kadın girişimciliğinin arttırılmasına odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Gala Yemeği’ne katıdığı zirvede, “Kadın Girişimciliği ve Teşvik”, “Osmanlı ve İslam İktisadında Kadının Yeri” ile “Gelişmek ve Güçlenmek” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Zirvenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Erdoğan, kadınların girişimci olarak konumlandırılmasının önemine değinerek, MÜSİAD’ın gerçekleştirdiği etkinliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Potansiyeli keşfedelim

“Kadınlar olarak, içimizdeki potansiyeli keşfedelim. Unutmayalım, keşifler, dünyaya yeni bir gözle bakmanın sonucu gerçekleşir” sözleriyle iş kadınlarına seslenen Erdoğan, şöyle devam etti: “Kadınlar, yeni durumlara rahat uyum sağlarlar. Yeni fikirlere açık olurlar. Gözlem yeteneklerini başarılı biçimde kullanırlar. Sorun çözme kapasiteleri gelişmiştir. İşbirliğini önemserler. Bu vasıflar, iyi bir eğitimle de birleşirse, başarılı iş kadınlarımız olabilir. Bu noktada her şeyin başı, beşeri sermayeyi güçlendirmektir. Bugün lansmanı yapılan Melek Danışman Projesi, kadın işverenlerin desteklenmesi noktasında çok anlamlı bir girişimdir. Belirlenen hedeflerin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Dünyanın geleceği, girişimcilerin gayretine bağlı. Kadınlar da bu gelecekte yer almak, etkin olmak istiyorsa, girişimciliği önemsemelidir.”

Haberin Devamı

Girişimci kadınları kendine güvenen, sabırlı ve dayanıklı, gerektiğinde risk alabilen, ikna kabiliyeti yüksek ve sezgileri güçlü kadınlar olarak tanımlayan Erdoğan, “Bu özellikler, genç kızlarımızı yetiştirirken de, dikkate almamız gereken hususlardır. Böyle kişilikler inşa edebilmek için, evlatlarımıza erken yaştan itibaren yatırım yapmalıyız. Şahsiyet sahibi, kararlarını kendisi alabilen, iş ahlakına sahip çocuklar yetiştirmeliyiz” yorumunda bulundu.