Gazete Vatan Logo

‘Gideceğin yer çıkmaz sokak’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yürüyüşü bitirme çağrısı yapan Başbakan Yıldırım, “Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Milletle beraber yürü” dedi

‘Gideceğin yer çıkmaz sokak’

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum’da katıldığı bayramlaşma töreninde, ‘Adalet’ istemiyle Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşünü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.

Ramazan Bayramı’na memleketi Erzincan’ın Refahiye İlçesi’ne bağlı Kayı Köyü’nde giren Başbakan Binali Yıldırım, buradan kent merkezine döndükten sonra dün saat 12.30’da özel uçakla Erzurum’a geçti. Uzun bir konvoy eşliğinde havalimanından kent merkezine gelen Başbakan Yıldırım, Ulu Cami’de öğle namazını kıldı. Daha sonra kent meydanında bayramlaşma törenine katılan Yıldırım, Erzurumlulara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

“Sayın Kılıçdaroğlu bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır.

‘İstikbal de senin olsun’

Gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun. Ülkemizi daha ileri noktalara taşımak, daha zengin ve müreffeh ülke haline getirmekten; hiçbir zaman krizlerden, darbelerden medet ummadık ve kaos için hiç değişik yollara düşmedik. Bu şekilde yapanlara asla prim vermedik. Miletten icazet almadan, milletin iznini almadan hiç bir yola çıkmadık. Biz yollara millet için çıkarız. Erzurum’a Dadaşlar diyarına daha çok hizmet için çıkarız. Bizim adımlarımız hak yolda kutlu bir dava için atılmış adımlardır. Bu davanın adı millete hizmet davasıdır. Bunun dışında atılan adımlar beyhudedir.”

Haberin Devamı

‘Üstünlüğü ele geçirdik’

Başbakan Yıldırım, bayramın birinci günü Erzincan’daki temasları sırasında Kemah ilçesi kırsalında 4 teröristi etkisiz hale getiren komando bölüğünü ziyaret etti. Yıldırım şunları söyledi: “Terörist, saldıran değil sizden kaçan, saklanan konuma geldi. Terörle mücadelede geldiğimiz en önemli nokta budur. Savunma değil, taarruz. Geçen yıl 6 Ağustos’ta aldığımız bu karar, bugüne kadar sahada mutlak üstünlüğü ele geçirmemizi sağladı. Bundan sonra da buna devam edeceğiz. İran, Irak, Suriye hudutlarımızın tamamını ‘Entegre Hudut Güvenlik Sistemi’ dediğimiz sistemlerle donatıyoruz. 2 yıl içinde büyük ölçüde tamamlanacak.”

Haberin Devamı