Gazete Vatan Logo

‘Getirip adalete teslim edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen için “Pensilvanya’daki çete liderinin büyük bir gizlilik içinde inşa ettiği dini cemaat görünümünde şebekenin amacını müşahede ettik” dedi ve ekledi: Getirip adalete teslim edeceğiz

‘Getirip adalete teslim edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, İstanbul Dostluk Derneği üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada ağırlığı paralel yapı ile mücadeleye ayırdı. Erdoğan, 17 Aralık’ın ülke siyasi hayatına tıpkı 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi kazınmış kara bir günün, bir darbe girişiminin de yıl dönümü olduğunu ifade etti. “17 aralık 2013’te polis ve yargı içinde gizlenmiş çete, ipini elinde tutan üst aklın emir ve direktifleri doğrultusunda, kendi örgüt çıkarları için hükümetimize darbe teşebbüsünde bulunmuştur” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

40 yıldır takiye yaparak...

“Devlet hiyerarşisi dışında hareket eden bir cunta, yolsuzluk ve rüşvet kılıfına büründürdüğü bu darbe girişimi ile hükümetle birlikte ülkemizin milli projelerini, milli kurumlarını ve 2023 vizyonunu hedef almıştır. 40 yıldır takiye yaparak, milletimizin alicenaplığını, iyi niyetini istismar ederek hizmet, eğitim, yardımlaşma görünümündeki bu yapının maskesi, 17 Aralık 2013’te tamamen düşmüştür. Pensilvanya’daki çete liderinin büyük bir gizlilik içinde inşa ettiği dini cemaat görünümünde bu şebekenin asıl amacını, kimler tarafından ne şekilde kullanıldığını milletçe müşahede ettik. 17-25 Aralık darbe girişimi karşısında o gün milletimize bu ihanet çetesinin inlerine gireceğimizin sözünü vermiştik. Allah’a hamdolsun aradan geçen iki yıl boyunca, her yerde inlerine girdik, girmeye de devam ediyoruz. Tabii kolay bir süreç değil, devletin tüm kurumlarının içerisine sızmışlar ve bu attıkları adımın ne kadar yıla bali olduğuna baktığımızda 40 yıllık bir çalışma. 40 yıllık bir çalışmanın neticesinde tabii ulaşabildikleri bu kurumlara sızma operasyonu hakikaten bizleri şu anda ciddi manada yoruyor ama yorulsak da bu işi Allah’ın izni ile neticeye ulaştıracağız.

Haberin Devamı

Hesabını veriyorlar

Bizim için harita üzerinde yer gösterip, ‘yok Malezya’ya, yok Sudan’a kaçacak’ diye iftira atan kibir abideleri, bugün kendileri kaçacak delik arıyorlar, biz buradayız. Devletin kriptolu telefonlarını dinleyenler, Türkmenlere, Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR’larını durduranlar, iftirada, kumpasta, ihanette sınır tanımayanlar işte bugün yaptıklarının hesabını tek tek veriyorlar.”

Haberin Devamı

ABD’deki hukuk bürosu

Erdoğan, paralel devlet yapılanmasının bir tehdit olarak Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmesinin ardından sürecin çok daha hızlı ve etkin şekilde işlemeye başladığını vurguladı. Bu konuda yaşanan bazı sıkıntıların da gerekli kanuni düzenlemeler yapılarak, kısa sürede aşılacağına inandığının altını çizen Erdoğan, “Şu anda Amerika’da güçlü bir hukuk bürosuyla da bu çalışma yürüyor ve orada da şu anda ciddi manada artık rahatsız olmaya başladılar” diye konuştu.

Türkiye terörle terbiye edilemez

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’da yaşananlarla ilgili ise şunları söyledi: “Bir dönem sağ-sol kavgasını, Alevi-Sünni çatışmasını kışkırtanlar, kardeşi kardeşe düşürenler önce gezi olayları akabinde de paralel ihanet çetesi üzerinden amaçlarına ulaşmak istemişlerdir. Bugün de aynı çevreler PKK, DHKP-C ve DAİŞ gibi terör örgütleri üzerinden oyunlarını devam ettirmektedir. Öncekiler gibi bu örgütler de Türkiye’nin istikrarını, huzurunu, güvenliğini bozmayı başaramayacaklardır. Artık eskisi gibi manipülasyona açık, dengeleriyle rahatça oynanabilen, zayıf bir ülke hamdolsun olsun değiliz. Açık ve net konuşuyorum, Türkiye terör üzerinden terbiye edilemeyecek kadar güçlü ve büyük bir ülkedir.”

Haberin Devamı