Gazete Vatan Logo

‘Gerekirse idam da referanduma gider’

İdam cezası için anayasa değişikliği gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Millet idam diyorsa, mesele bitmiştir” dedi.

‘Gerekirse idam da referanduma gider’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’daki toplu açılış töreninde halka seslenirken, idam cezası talepleriyle ilgili de mesajlar verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi: “Türkiye 16 Nisan’da önemli bir tercih yapacak. Yönetim sistemini değiştiriyoruz. Hani ana muhalefet diyor ya, ‘Bunlar rejim değiştirecek’. Bizim rejim tercihimiz 1920’de bitti. Ama bunlar bundan anlamaz. Bunlara 5 tane koyun ver, kaybedip gelirler. 16 Nisan’a hazır mıyız? Evet demek yüksek hızlı tren demek, bölünmüş yol demek. Dünyanın en büyük havalimanına ülkenin sahip olması demektir.”

‘Biz size aşığız’

“Yahu yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclis’in gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle daha güçlü bir yönetimle taçlandırıyoruz. Biz bu ülkenin ve bu milletin sevdalısıyız. Biz size aşığız. Şu anda 16 Nisan parlamentonun kapısını size açma günüdür. İşte birileri buna hayır diyor. Bu hayır diyenlerin karşısında durmaya var mıyız? Onun için çok çalışacağız. Ben gençliğime güveniyorum.”

Haberin Devamı

‘Ben bunu onaylarım’

“Marmaris’te facetime’dan duyuruyu yaptığımda meydanlara döküldüğünüzde çok duygulandım. İlk işim İstanbul’a gelmek oldu. Halkımla bütünleştik ve oradan bütün operasyonu yönetmeye başladım. Anlamlı bir geceydi. Fazla sürmedi. 16-17 saatte ulaştık. Siz göğsünüzü F-16’lara seferber ettiniz. Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki, parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16’sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacaktır. Bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum.”