Gazete Vatan Logo

‘Gerçek yüzünü ben ortaya çıkardım’

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart’ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın dördüncü gününde tutuksuz sanıklar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin ve Orhan Erinç savunma yaptı.

‘Gerçek yüzünü ben ortaya çıkardım’

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada ilk savunmayı tutuksuz sanıklardan Hikmet Çetinkaya yaptı. 51 yıllık gazeteci olduğunu belirten Çetinkaya, en önemli haberlerinden birinin FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ile ilgili olduğunu söyledi.

Çetinkaya, kimse tanımazken Fetullah Gülen’in gerçek yüzünü ortaya çıkaran kişi olduğunu belirterek, “Poliste, yargıda, eğitimde örgütlenmelerini haberleştirdiğim yıllarda Türkiye Fethullah Gülen’i tanımıyordu. ‘Altın Nesil’ adı altında Amerika’da örgütlenmesini yazdığımızda kimse olup bitenleri görmedi.

‘Yayın politikası değişmedi’

Bütün siyasal iktidarlar cemaatin ne kadar masum olduğunu ve benim ne kadar haksızlık yaptığımı sürekli söylediler. Yaşamın olağan akışına aykırı böyle bir iddianameyi kendim, yazılarım, yaptıklarım ve gazeteciliğim adına reddediyorum” dedi.

Gazetecilik ile teröristliği ayırmak lazım diyen Aydın Engin de “Sadece FETÖ değil, Afganistan’da El Kaide’nin inine girdim, Hizbullah ile Diyarbakır’da görüştüm, haberler yaptım. Bu haberlerden dolayı da ödüller aldım” dedi.

Haberin Devamı

Orhan Erinç de, “Cumhuriyet’in yayın politikası değil, Türkiye’nin gündemi değişti, haber akışı ona göre belirlenir oldu. Savcının atadığı bilirkişi uzman olsaydı, Türkiye’nin gündeminin değiştiğini, yayın politikasının değişmediğini anlardı” ifadesinde bulundu.