Gazete Vatan Logo

‘Genel seçimler’ için sahaya indi!

'Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz'

MHP lideri Bahçeli, partisinin seçimi kazandığı Söğüt’te belediyeyi zayret edip vatandaşlara seslendi: ‘Söğüt’ten yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz’

BİLECİK - MHP lideri Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce genel seçim çalışmalarını Söğüt’te başlattı. Bahçeli, “Söğüt’ten yeni bir fetih için yola çıkıyoruz” dedi. Yerel seçimlerde Bilecik’in Söğüt ilçesinde belediye başkanlığını kazanan partisinin adayı Halil Aydoğdu’yu kutlayan Bahçeli, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, MHP İl Başkanı Sabri Erarslan ve Aydoğdu ile çok sayıda vatandaş tarafından kent girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı. Bahçeli konuşmasında ise şu mesajları verdi:

SÖĞÜT RUHU: Söğüt Ertuğrul Gazi’dir, Osman Gazi’dir. Bu topraklarda fetihlerimizin haritası çizilmiş, kardeşliğimizin önsözü yazılmıştır. Söğüt’ün her karışında Hayme Ana’nın duası, Şeyh Edebali’nin öğütleri vardır. Bir Türkmen boyundan cihana hakimiyet kurmuş imparatorluğun doğuşundaki sır, Söğüt ruhu ve kararlılığında gizlidir.

ECDAD YADİGARI: Coşkumuzun kaynağı, mücadelemizin ana fikri bu derin tecrübeye dayalıdır. Bizim mücadelemizde Ertuğrul Gazi ocağı manevi pusuladır. Söğüt sırtımızı yasladığımız, ecdad yadigarı topraklardır. Söğüt’süz vatan olamayacağı gibi, söğüt’ü anlayamayan bir hedefi de doğru bulmamız düşünülemeyecektir.

DEMOKRASİ SEFERİ: Asırlar evvel 400 çadırdan muhteşem bir itibara ve insanlığın tahtına çıktık. İnanıyorum ki aynısını yine başarırız. Söğüt, heves ve amaçlarımızın ana karargahıdır. Belediye yönetimini MHP’ye emanet ettiniz. Bunu karşılıksız bırakmayacağız. Söğüt’ü ayağa kaldıracağız, geçmişle gelecek arasında parlayan hilal köşkü haline getireceğiz. Bu MHP’nin Söğütlü kardeşlerime bir vefa borcudur. Nasıl ki mahalli idareler seçimleri için Söğüt’ten yola çıktıysak, genel seçimleri de hepinizin şahitliğiyle buradan başlatıyoruz. Söğüt, Domaniç ve Dumlupınar’dan yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz.

BÖLÜNME BİTECEK: Büyük Türk milleti müsterih olsun, bozgun sürmeyecek, bunalım ve buhran çok yakında son bulacaktır. Beyliklere bölünmüş, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış bir millet kendine gelmeyi nasıl başarmışsa, bu muazzam dirilişin tekrarı inşallah yaşanacaktır.

Haberin Devamı