Gazete Vatan Logo

'Gençler ölmesin!'

Şehidimizin bir damla kanını, 550 milletvekiline değişmem...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ı Ağrı mitinginde yaptığı konuşmada, “Şehidimizin bir damla kanını, 550 milletvekiline değişmem. Yeter ki gençler ölmesin, anneler ağlamasın, birlik bütünlüğümüz bozulmasın” dedi. Telefon konuşmalarında milletin üzerine kurulan çirkin tezgahların ortaya çıktığını da belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, CHP lideri için “Tunceli’de genel af diyor, Kayseri’de af diliyorlar” dedi.

Ana uçağı ile saat 13.10’da Erzurum’a Havalimanına gelen Başbakan Erdoğan, özel eğitimli köpek ‘Eni’nin yardımıyla kontrol edilen polis helikopterine binerek Ağrı’ya hareket etti. Saat 14.05’te Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumuna Müsteşar Efkan Ala ile birlikte inen Erdoğan’ı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı AK Partili Hasan Arslan karşıladı. Havadan helikopterle izlenen otobüsle saat 14.40’da Abide Meydanına gelen Erdoğan’dan önce Ağrı Milletvekilleri anons edildi. AK Parti milletvekilleri Mehmet Hanifi Alır, Abdulkerim Aydemir, Yaşar Eryılmaz, Cemal Kaya ve Fatma Salman Kotan’ın adları söylendiği sırada vatandaşlar ‘yuh’ diye bağırdılar. Mitinge katılan Bitlis Milletvekili Zeki Ergezer ile Van Milletvekili İkram Dinçer ise alkışlandı.
CHP İl Başkanlığı binasındaki Kılıçdaroğlu posterinin yanına ‘R. Tayyip Erdoğan geliyor. Ağrı Evet diyor’ afişleri asılırken, mitinge katılan kadınlardan 18’i sıcaktan bayıldı. Vatandaşın serinlemesi için fıskıyelerle alanda toplanan yaklaşık 10 bin kişinin üzerine gül kokulu su serpildi.

Konuşmasında çetelere değinen Erdoğan, “Bu ülkede çetelerin beslendiği kirli bataklıkları nasıl kurutuyorsak, terörün beslendiği bataklıkları da sizlerle beraber kurutuyoruz, kurutacağız. Çetelerin kimlerle işbirliği yaptığını görüyorsunuz. Terör örgütü ile çeteler arasındaki işbirliğini görüyorsunuz telefon konuşmalarında. Benim milletim üzerine ne tür çirkin tezgahların kurulduğunu görüyorsunuz. İddialara bakın. Hakimler Savcılar, kimlerle neler yapıyormuş. İşte bu kirli tezgahlar ortaya çıkıyor. Millete kurulmuş bu çirkin tuzaklar bozuluyor” dedi. Erdoğan Türkiye'nin 8 yıl öncesine göre çok farklı bir yerlere geldiğini, ülkenin daha iyi ve güzel olacağını söyledi.

NABZA GÖRE ŞERBET YOK

Mitingde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Tunceli'de genel af diyor, Kayseri'de af diliyorlar. Anayasa Mahkemesinde başörtüsünü serbest bırakacak değişikliği iptal ettiriyor, sonra da Konya’da Kayseri’de İstanbul’da ‘başörtü sorununu biz çözeriz’ diyorlar” dedi. Hiç bir zaman ‘nabza göre şerbet’ vermediklerini, Tekirdağ’da konuştuklarını, Adıyaman’da Adana’da tekrarladığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim kelamımız rüşvet kelamı değildir. Biz Van’da ne konuşursak Tekirdağ’da da onu söyleriz. Biz gönül diliyle konuşuyoruz. Allaha hamdolsun iki yüzlülük AK hareketin yanına yaklaşamadı. Biz tutarsızlardan olmadık, ilkesizlerden olmadık. Biz partizanlıkla ayrımcılık yapanlardan olmadık. 14 Ağustos 2001’de Ak Partiyi kurarken nasıl bir samimiyet içindeysek bugün de aynı samimiyet, aynı kararlılık, aynı cesaret içindeyiz. O gün ‘kardeşlik’ dedik bugün de ‘kardeşlik’ diyoruz. O gün ‘birlik’ dedik, bugün de ‘birlik’ diyoruz. O gün ‘adalet’ dedik, bugün de ‘adalet’ diyoruz” diye konuştu.

30 YILDAN BERİ TERÖRDEN KİM KAZANDI?

Ülkede bazı anne- babalar ile eşlerin yaşadığı kederi bildiklerini anlatan Erdoğan, inkar politikalarına dur dediklerini bildirdi. Onun için daha fazla demokrasi, hak, özgürlük, adalet, kalkınma, inadına kardeşlik, inadına demokrasi, inadına hukuk dediklerini ifade eden Erdoğan, 30 yıl bu ülkede silahların konuştuğunu belirtti. 30 yıl boyunca ocaklara ateş düştüğünü, gençlerin şehit olduğunu, dağlarda hayatını kaybettiğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, “Kim kazandı kim rant, kim çıkar sağladı? Diyarbakır mı, Hakkari mi, Van mı kazandı. Aydın mı, Edirne mi, İstanbul mu, Ankara mı, Ağrı mı kazandı? Hayır kimse kazanamadı. Türkiye kazanmadı, benim milletim ve gençler kazanmadı. Öyleyse kim kazandı? Silah tüccarları, savaş baronları kazandı. Bu ülkeyi bölmek isteyenler kazandı. Bu milletin evlatlarını birbirine düşürmek isteyenler kazandı. Gençlerin kanından beslenen vampirler kazandı. Bu fesat odaklarının, ülkeye nifak tohumları ekmek isteyenlerin kazanmasını istemiyoruz. Şehidimizin bir damla kanını, 550 milletvekiline değişmem. Yeter ki gençler ölmesin, anneler ağlamasın, birlik bütünlüğümüz bozulmasın. Biz artık millet kazansın, Ağrı ve Türkiye kazansın istiyoruz” dedi.

MUHALİFLERE ELEŞTİRDİ

BDP’yi de eleştiren Erdoğan, ‘barış, demokrasi’ diyerek milletin iradesine ipotek koyulduğunu savundu. BDP’nin hem demokrasi dediğini hem de parlamentoda oy kabinine girmediğini, şimdi de milletin sandığa gitmesini engellediğini öne süren Erdoğan, “Bırak benim Ağrılı kardeşim gitsin, onu tehdit etme. Bırak gitsin oyunu kullansın. Partin kapatılıyor diye şikayet edeceksin sonra çıkıp anayasa değişikliğine karşı çıkacaksın. Parti kapatmayı zorlaştıran maddenin oylanmasında bulunmayacaksın” diye konuştu.

Konuşmasında anayasa değişikliğine karşı çıkanları tek tek sayan Erdoğan, “Bu Anayaşa değişikliğine kimler karşı çıkıyor? CHP, MHP, başka kim karşı? BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, YARSAV. Başka kim? Bir kısım medya. Başka, çeteler, neden? Çünkü oyun bozuldu. Çetelerin avukatlığını yapan CHP ile MHP aynı safta yeraldı. Bugün artık her şey ayan beyan ortaya çıkıyor, Kim kiminle iş tutuyor, kim hangi amaca hizmet ediyor, daha iyi anlaşılıyor. Bunlar hiçbir araya gelmezlerdi ama şimdi bira araya geldi aynı safta buluştular. 12 Eylül bunun hesabını sorma günüdür” dedi.

Konuşmasında anayasa değişiklik paketinde yeralan maddeleri de tek tek anlatan Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin Türkiye’nin insan hakları mahkemesi olacağını ifade ederek, “Artık Anayasa Mahkemesi Türkiye İnsan Hakları Mahkemesi oluyor. Bireysel başvuru için Avrupa’ya gitmeyeceksin, burada sorununu çözeceksin. Evet mi? HSYK gibi bir kurul var. Yeniden yapılandırılıyor. Niye rahatsız oluyorlar. CHP kendilerinin arka bahçesi gibi görüyordu. Artık yargı birilerinin arka bahçesi olmayacak. Milletin ön bahçesi olacak ön” diye konuştu.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE 85 TRİLYON

2010- 2111 eğitim- öğretim yılından itibaren orta öğretimde okuyan kız çocuklarını da ücretsiz olarak okula getirip götüreceklerini ifade eden Erdoğan, öğrencilere öğle yemeği de vereceklerini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığının, 85 trilyon kaynak ayırdığını kaydeden Erdoğan, bu hizmetten Türkiye genelinde 50 bin kız öğrencinin yararlanacağını söyledi. Erdoğan, 12 Eylül 2010’un Türkiye için bir milat olacağını vurgulayarak, “Unutmayın her evet demokrasiye bir davet, her evet adalete davettir. Her evet özgürlüğü davettir, hukuka davettir” diye sözlerini bitirdi. Erdoğan mitingin sonunda vatandaşlarla birlikte koro halinde ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını söyledi.
Miting sonrası Başbakan Erdoğan, helikopterle tekrar Erzurum’a hareket etti.

Haberin Devamı