Gazete Vatan Logo

“Genç ve yakışıklı dediler görünce şoke oldum”

Kadınlar Cübbeli’yi polise anlattı


Karagümrük Çetesine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında “fuhuş için insan ticaretine azmettirme ve hayat kadınlarını tehdit etmek” suçlamalarıyla tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün birlikte olduğu öne sürülen kadınların şikayetçi olması nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı. Cübbeli’nin maaş bağlayıp, çarşafa sokarak eve kapattığı kadınlar, polise şunları anlattı...

-Fatma Zohra Hajjaj (Fas uyruklu 25 yaşında): “Bana Ahmet Ünlü’nün Türkiye’de tanınmış, zengin, yakışıklı ve 35 yaşında olduğunu söylediler. Bunun üzerine tanışma teklifini kabul ettim. Türkiye’ye geldim. Buluştuğumuz evde çok kişi vardı. Bana kocam olarak Ünlü’yü gösterdiler. Onu görünce şoke oldum. Ben, ‘Hani yakışıklı ve gençti’ dedim. Deniz de bana ‘Bu daha iyidir, seni yaşatır’ dedi.

“Göğsümde yatmak istedi, izin vermedim”

- Fatıma Et Tajy (Fas uyruklu 26 yaşında): Beni Ahmet Mahmut Ünlü ile tanıştırmak için bir eve götürdüler. Zorla nikah kıyarak odaya soktular. İçerideki sakallı şahıs üzerindekileri at dedi. Korktum, sakalları göğsüne kadardı. Her yerime dokunmaya başladı. ‘Senin esmerliğin çok güzel’ dedi. Birleşme olmadı. Bacaklarıma dokundu, öptü. Benim göğsümde yatmak istiyordu. Ben hayır dedim.”

“Herkes ‘baba’ diyordu ben de ‘baba’ dedim”

-Imane Lemghari (Fas uyruklu 24 yaşında): “Türkiye’ye geldiğimizde bana zengin biriyle evleneceğimi söylediler. Teklifi kabul ettim. Beni eve götürdüklerinde kocam olacak kişinin kim olduğunu sordum. Bana ortamda bulunan uzun sakallı, gözlüklü, arap giysili adamı gösterdiler. Çok büyük olduğu için şaşırdım. Çevremizdeki herkes ona ‘baba’ diyordu. Ben de ona ‘baba’ dedim.

“Beni onun yanına tehditle götürdüler”

-Nargıza Rızaeva (Özbekistan uyruklu 35 yaşında): Beni tanıştırmak için tehdit ederek Ahmet Mahmut Ünlü’nün bulunduğu eve götürdüler. Bu adam bana şartlarını anlatarak kapanmam gerektiğini, evden çıkamayacağımı bana maaş vereceğini söyledi. Bende şartları kabul etmediğimi, çalışmak zorunda olduğumu söyleyerek ağlamaya başladım. Daha sonra hiçbir şey söylemeden odadan ayrılarak çıktı.

Haberin Devamı