Gazete Vatan Logo

'Genç kalmam genetiğimden'

'Genç kalmam genetiğimden'

90’lı yıllarda pop müziğine yön veren ve şimdilerde Efsane Şarkılar albümünü çıkartan Hakan Peker hem evliliğini hem de hakkında merak edilenleri anlattı.

İddialı bir albüm adı, ‘Efsane Şarkılar’. Sizi ve şarkılarınızı özlemiştik. Neden bu kadar uzun bir ara verdiniz?

1989’dan 2016’ya, müziğe başlayalı 27 yıl oldu. 2006’ya kadar çok aktiftim sonra beş sene ara verdim. Aslında mecburi olarak durdum. 1992 yılında Peker Müzik’i kurdum kendi kendimin patronu oldum. ‘Amma Velâkin’ albümüm çıktığında aynı zamanda Burak Kut’a prodüktörlük yapıp onu piyasaya çıkardım. Ardından Özlem Tekin’e albüm yaparak yolunu açtım. Sonra Ali Güven, Zafer Peker, Erhan Güleryüz, Demet Akalın’a albüm yaptım. Hem prodüktör hem sanatçı olarak uğraşırken farkında olmadan o yıllar beni çok yormuş. Dinlenmeye çekildiğim dönemde POPSAV Başkanı olarak sanatçılar için Yaşam Evi’ni hayata geçirmekle meşguldüm.

Unutulmaktan hiç korkmadınız mı?

Hayır, hiç korkmadım. Çünkü her albüm yapışımda mutlaka karşılığını aldım. Şimdi bu albümde de alıyorum.

Haberin Devamı

Hayata geçirdiğiniz Sanatçı Yaşam Evi’ne durumda?

Yakacık’ta 60 yataklı beş yıldızlı otel mantığında bir evleri var. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sağolsun bu konuya çok duyarlı davrandı, projeye pek çok sanatçı da destek verdi.

Şu anda müziğe zamanında hizmet etmiş yaşı 50’yi geçen tüm sanatçılar burada bakılıyor. Belediye finanse ediyor yılda 2-3 trilyon gibi masrafları var.

Fotoğraf: Barış ACARLI

İNTERNET MÜZİĞİ ÖLDÜRDÜ

Sizce müziğin bugün geldiği nokta nedir?

Şu anda bana göre müzik o kadar popüler değil. Çok gündem teşkil etmiyor; belki üçüncü, dördüncü sırada.

Çünkü televizyon dizileri, sinema filmleri müziğin önüne geçti; daha çok konuşuluyor. Ama müziği öldüren internet oldu. Müziğe kolay erişim, insanların alma duygusunu tamamen yitirmesi bir albümü artık alacak kadar değer bulmaması müziği alt sıralara iten en büyük etkenler.

Albümün adını ‘Efsane Şarkılar’ koyduğunuza göre şarkılarınızın her dönem yeniden ve yeniden hit olacağını düşünüyor olmalısınız...

Haberin Devamı

Artık bana da “Pop müziğin efsane şarkıcısı” diyorlar.

Bu yüzden ‘Efsane Şarkılar’ koyduk albümün adını. Bu şarkıların birçoğu unutulmadı ama yeni kuşaklara verebilmek için yeniden cover yaptık ve bu albümde bir araya getirdik. İlk olarak ‘Ateşini Yolla’ya klip çektik ve çok ses getirdi. Şimdi ‘Bir Efsane’ye klip çekiyoruz. Arkadan ‘Günahlar’, ‘Köylü Güzeli’ ve ‘Karam’a klip çekeceğiz. Ve bu şarkılar yeniden hit olacak. Bana göre ‘Ateşini Yolla’ oldu bile.

SANATÇI KİMLİĞİM HEP ÖNDE OLDU

Zirvedeyken tadını çıkarmak yerine daha çok çalışarak başkalarına albümler yaptınız. Birinin çıkıp sizi yerinizden etmesinden korkmadınız mı?

Benim kendime acayip bir güvenim var. Burak Kut’un albümünü yaparken ‘Benimle Oynama’ geldi Feyyaz Kuruş’tan. Mesela ünlü bir sanatçı olarak bu şarkıyı ben alayım diyebilirdim. Hayır, bu şarkıyı Burak Kut okuyacak dedim. Ercan Saatçi’den ‘Bebeğim’i, Mustafa Sandal’dan ‘Duman Üstü’nü aldım. Burak’ı kimse tanımıyordu arkadaşlık ilişkilerimi kullanıp en iyi şarkıları aldım. Sanatçı kimliğim hep prodüktör kimliğimle yarıştı.

Haberin Devamı

Siz nasıl oluyor da yaşlanmıyorsunuz?

Gerçekten genetiğimde bir şey var. Bu görüntü sadece şundan şu kadar yedim bunu da hiç yemiyorum demekle olmaz. Düzenli spor yapıyorum, gece hayatım yok. Yıllarca kabare şovlarda yer aldığım için eğlenceye fazlasıyla doymuşum. Düzenli bir hayat yaşıyorum ve stresten uzak duruyorum.

EŞİM DETAYCI YÖNÜMLE TANIŞTI

Evliliğiniz nasıl gidiyor?

Üçüncü evliliğim. Eşim menajerimdi. Dört yıl oldu evleneli. Başlarda evli olduğumu çok hissetmedim, aktif değildim sanat yaşamımda. Ama sanat yaşamım hareketlenince yoğunluğum arttı. Eşim, “Albüm çıktığından beri değiştin” diyor. Değişmedim aslında sadece olması gereken rutine geliyorum. O tabii benim farklı bir yüzümle, iş yaparken ki hırsımla, detaycı tarafımla, bazen huzursuz bazen huzurlu bazen kendine güvenli bazen güvensiz sanatçı hallerimle karşılaştı.