Gazete Vatan Logo

‘Gaza getiriyorlar çünkü referandum var’

Hollanda ve Almanya’ya karşı yaptırım uygulanmasını isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ya boş laflarla milleti gaza getirmeyeceksin. Neden gaza getiriyorlar? ‘Evet’ dedirtebilir miyiz diye düşünüyorlar” dedi.

‘Gaza getiriyorlar çünkü referandum var’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Hollanda ve Almanya ile yaşanan krizle ilgili mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

‘Elçiyi niye çekmiyorsun’

“Türkiye Cumhuriyeti bu kadar rencide edilmemişti. ‘Ne gerekiyorsa yapın yanınızda olacağız dedik. ‘Hollanda ile tüm ilişikleri askıya alın’ dedik. Osmanlı döneminde bile bu kadar rencide olmamıştı. Yaptırım uyguluyoruz denildi. Neymiş, Hollanda Büyükelçisi Türkiye’ye gelmeyecekmiş. Zaten burada değil ki. Sen kendi büyükelçini çektin mi çekmediler. Niye çekmiyorsun? Neden sert önlemler almıyorsun?”

‘Milleti kandırıyorsun’

“Milleti gaza getiriyorsun. Önlem aldığını sanıyorsun. Milleti kandırıyorsun. Ne gereksiyorsa yapacaksın kardeşim. Sen olmayabilirsin ama ben rencide oluyorum. Her türlü yaptırımın uygulanması lazım. Lafa gelince tamam, okkalı laflar var. İşe gelince ortada bir şey yok. Ya diline hakim olacak büyük söz söylemeyecek ama büyük lokma yutabilirsin ya da bu tür boş laflar ile milleti gaza getirmeyeceksin. Yazık günah bu ülkeye.”

Haberin Devamı

Rasmussen hatırlatması

“Neden gaza getiriyorlar? Çünkü referandum var. Buradan bir şey koparabilir miyiz? ‘Evet’ dedirtebilir miyiz? Diye düşünüyorlar. Örnek vereyim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı resmi bir heyet ile uçağa bindi. Irak’a gitmek üzere. Irak hükümeti izin vermendi. Bakanın uçağı geldi Kayseri’ye indi. Millet ayağa kalktı mı? Gazeteler boy boy verdi mi? Vermedi. Çünkü referandum yoktu. 11 Türk askerinin başına çuval geçiriliyor. Dönenin başbakanına soruluyor, ‘Ne notası müzik notası mı?’ diyor. Soykırımı tanıyan yasayı Fransa, Almanya gibi bir çok ülke tek tek geçirdi.Tarım Bakanı Fransız tarımına yaptığı katkılardan dolayı şövalye madalyası aldı. Referandum yoktu. Danimarka’da sevgili peygamberimizin karikatürleri yapıldı. Türk hükümeti Danimarka Başbakanı (Rasmussen) NATO Genel Sekreteri olurken olumlu oy kullandı.”

‘Avrupalılar Evet istiyor’

“Referandumda ‘Evet’ oyu çıkmasını en çok bu Avrupalılar istiyor. En çok. Niye böyle bir krize imkan veriyorlar. Gazetelerinde ‘Hayır’ oyu kullanın deniliyor. Ne demek bu? ‘Evet’ oyu demektir. Bir kişiyi ele geçirdiğinizde devleti ele geçireceksiniz. Yıllar yılı bu hayal peşinde olanlar var. Aynı tuzak hazırlanıyor.”

Haberin Devamı

Engellemeye çalışıyorlar

Kılıçdaroğlu, salı günü yapılan grup toplantılarının engellenmeye çalışıldığını öne sürerek, “Bize yönelik baskılar vız gelir tırıs gider” dedi.

‘Münbiç’e girdiler mi?’

“Rus uçağı düşürüldü angajman kurallarına uymadı diye. Kıyameti kopardılar. Talimatı ben verdim yarışına girdiler. Ne oldu? Putin’nin ayağına gittiler. ‘Yav kusura bakma biz ettik sen etme’ dediler. 1934 tarihli İngiliz haritasında ve 1951 tarihli Amerikan haritasında Ege’deki Bulamaç Adası’nın 12 ada deniz sınırının dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösteriliyor. Şimdi Bulamaç Adası’nda Yunanistan bayrağı dalgalanıyor. ‘Münbiç’e, Rakka’ya giriyoruz...’ Girdiler mi? Hayır.”