Gazete Vatan Logo

‘Gaybubet’ evlerine baskın: 53 gözaltı

FETÖ’nün ‘gaybubet evleri’ olarak bilinen hücrelerde gizlenen, örgütün MİT, TSK ve kamudaki yapılanmasından sorumlu kişilere yapılan operasyonda 53 kişi gözaltına alındı

‘Gaybubet’ evlerine baskın: 53 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)yönelik soruşturma kapsamında, örgütün tepe yönetimi ile irtibatı sağladığı ve örgüt içindeki ideolojik fikirleri ürettiği iddia edilen üst düzey 76 yöneticinin yakalanması için, Üsküdar ve Ümraniye başta olmak üzere kent genelinde birçok adrese operasyon düzenledi.

Çalışmalara Terörle Mücadele ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler de katıldı.

76’sı tespit edildi

Operasyon kapsamında Üsküdar Küplüce Mahallesi Gayret Sokağı’nda bir apartmanın üçüncü katındaki daireye giren ekipler arama yaptı. Ekiplere destek veren özel harekat polisleri, aramalar sırasında bina dışında önlem aldı. Yavuztürk Mahallesi Bayramiçli Mehmet Sokağı’nda bir binaya ve Ümraniye Atatürk Mahallesi Gürbüz Sokağı’nda bir apartmana da baskın yapan ekipler, aramalarının ardından bu adreslerden ayrıldı. Örgütün mahrem hizmetleri olarak bilinen emniyet, MİT, askeri ve diğer kamu kurumları yapılanmalarından sorumlu imamlara talimat verdiği tespit edilen şüphelilerden 42’si yakalandı.

Haberin Devamı

Hücre hiyerarşisi

Buna ek olarak, gözaltına alınan zanlılardan bazılarının örgütün aranan kişilerini “gaybubet evleri” olarak adlandırılan hücrelerde sakladıkları da ortaya çıktı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bulundukları evlerde yakalanan şüpheliler ise, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü.