Gazete Vatan Logo

‘Gardiyanların yarısı FETÖ’cü’

‘Gardiyanların yarısı FETÖ’cü’

FETÖ’YÜ bıraktıktan sonra karşı mücadeleye başlayan Yazar Nurettin Veren, yeni iddialarda bulundu. Veren, 1966 yılında tanıştığı Gülen’in yanında 30 yıl yer aldı. Örgütün, iki numarası olarak nam saldı. 1996 yılında ise çeşitli nedenlerden dolayı FETÖ’den ayrıldı. FETÖ ile ilgili üç kitaba imza atan Veren, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Veren şu iddialarda bulundu:

- Adil Öksüz’ün askerlerle toplantılar düzenlediği ev Abdülkadir Akşit’e ait. Akşit, Fethullah Gülen’in 1990 yılında oluşturduğu ikinci çekirdek kadrosunda yer alan birisidir. Öksüz, Gülen’in ikinci çekirdek kadrosunda yer alan bu Abdülkadir Akşit’in evinde darbeyi yönetmiş.

- Hiç daha el atılmayan bazı alanlarda FETÖ’cüler var. Örneği Özel Güvenlik sistemi. Gülen, bu özel güvenlik teşkilatını 1980’de kurulması emrini verdi. Şu anda minimum 45 bin özel güvenlik elemanı var. Bu büyük bir tehlikedir. Eğer bu görmezden gelinirse, bir şok daha yaşanma ihtimali yüksek olur. Ayrıca şu anda gardiyan ve ceza infaz memuru ile güvenlik elemanların yüzde 50’si FETÖ’cüdür. Bir de cezaevi müdürleri var. İhtilal yapılması için gereken şartlar oluşursa, ikinci bir dalga gelebilir.

Haberin Devamı