Gazete Vatan Logo

‘Galatasaray’dan mezun olanlar en kaliteli çocuklar’

'Türkiye’nin en kaliteli öğrencilerinin Galatasaray’dan mezun oldu'

Galatasaray Lisesi’nin 530. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 1961 yılı mezunlarının madalyalı berat töreni düzenlendi. Beyoğlu’ndaki Galatasaray Lisesi’nin Tevfik Fikret Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Galatarasay Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, 1961 yılında Galatasaray Lisesi’nden 89 öğrencinin mezun olduğunu ve bugün bunlardan 64’ünün törene iştirak ettiğini belirtti.

‘Desteğimiz sürecek’

Suna ve İnan Kıraç Vakfı ile Galatasaray Eğitim Vakfı’nın birçok öğrenciye burs desteğinde bulunduğunu dile getiren Kıraç, Galatasaray Lisesi mezunu olmanın büyük bir gurur verdiğini söyledi. Kıraç, “Bu çocuklar, Türkiye’nin en kaliteli çocukları. Vakıf olarak bu öğrencilere verdiğimiz desteği devam ettireceğiz” dedi. Kıraç, Galatasaray Lisesi’nin vefat eden mensuplarına da rahmet diledi. Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan da, Galatasaray Lisesi mezunlarının aydın düşüncelere sahip insanlar olduğunu ve buradan mezun olanların, edindikleri bilgi birikiminin yaşamlarını şekillendirdiğini anlattı. Mercan, lise mezunlarının Türkiye’nin en seçkin mevkilerinde görev yaptığını kaydederek, Galatarasay Lisesi mezunu olmanın büyük bir övgü kaynağı olduğunu belirtti. Galatasaraylılar Derneği Başkan Vekili Betül Güntürkün de kuruluşunun üzerinden 530 yıl geçen Galatasaray Lisesi’nin birçok sadrazamın ve şehzadenin eğitim gördüğü bir kurum olduğunu dile getirekek, son 47 yılda ise okula kız öğrencilerin kabul edildiğini söyledi.

Güntürkün, bu eğitim kurumundan mezun olanların, Türkiye’nin kültür sanat, siyaset, akademi ve birçok saygın alanında önemli görevlere geldiğini belirtti. Konuşmaların ardından bu yıl ilk defa düzenlenen “Özhan Canaydın Spor Ödülleri” eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın eşi Asuman Canaydın tarafından sahiplerine verildi.

Haberin Devamı