Gazete Vatan Logo

‘Fırat’ın doğusu’nu bir korku sardı!

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından Münbiç’te başlattığımız devriyeler, Fırat Nehri’nin doğusundaki teröristleri paniğe sevk etti. Teröristler, Cerablus sınırındaki hakim noktalarda 24 saat nöbete başladı

‘Fırat’ın doğusu’nu bir korku sardı!

Terör varlığının sona erdirilmesine yönelik Türkiye’nin kararlı mücadelesi ve sınırın tamamen güvenli hale getirilmesi için bundan sonraki süreçte Fırat’ın doğusuna yöneleceği mesajları, PKK/YPG’de korkuya yol açtı. Son süreçte yaşanan gelişmeler, Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye’nin Cerablus kentine sadece 2 kilometre mesafedeki teröristlerde paniğe neden oldu. Daha önce Cerablus’a yönelik sızma girişimleri TSK tarafından engellenen PKK/PYD’li teröristler, Fırat Nehri’nin doğu yakasındaki Zormağara ve Şuh bölgesindeki hakim noktalarda 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Kulübeler kurdular

Toprak setlerin ardına kurdukları kulübeler ve son yıllarda inşa ettikleri anlaşılan Zeytin Dalı Harekatında imha edilenlerle benzerlik gösteren silindir kulelerden sürekli olarak Cerablus bölgesini izliyor. Teröristlerin aynı zamanda nöbet tuttukları noktada gece de olası hareketlilikleri tespit etmek amacıyla aydınlatma sistemi kurduğu görüldü.

TSK’nın kararlı mücadelesinin de terör örgütü içerisinde çözülmeye yol açtığı belirlendi. İstihbarat birimlerinin saptamalarına göre Türkiye’nin etkin ve kararlı mücadelesi ile aldığı başarılı sonuçların ardından terör örgütü içerisindeki birçok militanın kaçtığı ortaya çıktı. Taban kaybeden terör örgütünün kaçmaya kalkan bazı kişileri infaz ederek diğer militanlar üzerinde baskı oluşturduğu kaydedildi. Örgüt içerisindeki birçok kişinin ise Türkiye’nin olası harekatı durumunda silahını bırakarak teslim olmayı ya da kaçmayı hedeflediği de belirtildi.

Haberin Devamı

Türk askeri teyakkuzda

Korku ve paniğin hakim olduğu terör örgütüne göz açtırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır hattında teyakkuz durumunda. Olası saldırı ve tacizlerine karşı önlemlerin en üst seviyede tutulduğu Fırat Nehri kıyısında askerler zırhlı araçların konuşlu olduğu hakim tepelerde termal kameralar ve insansız hava araçları aracılığı ile teröristleri an be an takip etmeyi sürdürüyor.
Münbiç’te 3’üncü devriye
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Münbiç’in terör örgütü YPG/PKK’dan arındırılması faaliyetleri çerçevesinde ilçede üçüncü devriye görevini tamamladı. AA muhabirinin bildirdiğine göre, TSK’ya ait zırhlı araçlar, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ile Münbiç cephe hattındaki Sacu Çayı civarında ABD ile koordine ederek bağımsız şekilde üçüncü devriye faaliyetini gerçekleştirdi. İlk devriye faaliyeti 18 Haziran’da, ikincisi 20 Haziran’da yapılmıştı.

Haberin Devamı