Gazete Vatan Logo

‘Finansmanına talibiz’

Kore Eximbank’ın Altyapı Finansman Direktörü Cho Hyeon-Seok, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün finansmanı için görüşmelere hazır olduklarını söyledi

‘Finansmanına talibiz’

Çanakkale Köprüsü’nün finansmanıyla yakından ilgilenen Korea Eximbank’ın Altyapı Finansman Direktörü Cho Hyeon-Seok konsorsiyum şirketleriyle finansman görüşmelerine yakın zamanda başlamayı beklediklerini belirterek, şirketlerin yatırım bedelinin yüzde 20’sinin özkaynak, yüzde 80’ini ise finansman yoluyla karşılamak istediğini söyledi. Temeli Cumartesi günü atılan ve 10.35 milyar TL yatırım bedeli olan proje ile ilgilendiklerini belirten Seok, finansman görüşmelerinin henüz başlamadığını belirterek “Ancak biz görüşmeler için hazırız. Bu proje ile çok ilgiliyiz. Konsorsiyumdaki şirketler yatırım bedelinin yüzde 20’sini özkaynak, yüzde 80’inin de finansmanla sağlamayı düşünüyor. Ancak henüz kredi verenlerle bu konu müzakere edilmedi” diye konuştu.

Seok, amaçlarının yabancı ülkelerde yatırımları olan Koreli şirketlere finansman desteği sağlamak olduğunu belirterek, “Biz de finansmanda yer almak istiyoruz. Bizden başka ilgilenen Koreli finans kurumlarının olduğunu da söyleyebilirim”dedi. Projeye ilk aşamada niyet mektubu verenler arasında İş Bankası, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Korea Eximbank, Korea Trade Insurance Corporation, EBRD ve ICBC Turkey de var.

Haberin Devamı