Gazete Vatan Logo

'Fil kadın' yatağa mahkum

62 yaşındaki kadının büyük dramı

'Fil kadın' yatağa mahkum

ERZURUM’da 62 yaşında 8 çocuk annesi Yüksel Gülen, yakalandığı ’fil hastalığı’ yüzünden 170 kiloya yükseldi. Yerinden kımıldamakta zorlanan Yüksel Gülen, "Beni 130 kilo düşürecek olanın kulu kölesi olurum" dedi.

Merkez Yakutiye İlçesinde eşi Ahmet Gülen ile birlikte oturan Yüksel Gülen, aldığı kilolar nedeniyle 7 yıldır yatağa bağlı yaşamını sürdürüyor. Rahim kanseri tedavisi gördüğünü belirten Yüksel Gülen, "Işın ve fizik tedaviden sonra aşırı kilo almaya başladım. Fazla yemek de yemiyorum. Ama aldığım ilaçlar bana kilo yaptırdı. Öyle ki yataktan kalkacak halim yok. Ayaklarım bana ızdırap veriyor. Eşim işe gittiği için evde yalnız kalıyorum. 3 metre ötedeki tuvalete gitmek için akla karayı seçiyorum. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin. Hangi doktora gittiysem beni zayıflatamadı. Artık bu kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Komşu gezmelerini, alış-veriş yapmayı çok özledim. Dört duvar arasında yaşadığım bu hapis hayattan kurtulmalıyım. Beni 130 kilo zayıflatacak kişinin kulu kölesi olurum" diye konuştu.

Babası Ahmet Gülen’in emekli olduktan sonra geçinemeyecince, bir şirkette işe girmek zorunda kaldığını vurgulayan Gülen ailesinin en büyük oğlu Gürbüz Gülen ise, yerinden kalkamayan annesine doktorların yüzde 50 sağlam raporu vererek mağdur ettiklerini iddia etti. Annesine verilecek özürlü maaşından alacağı para ile kendisine bir bakıcı tutabileceklerini vurgulayan Gülen, "Böyle bir kişiye yüzde 50 sağlam raporu nasıl verilir? Hiçbirimizin maddi durumu iyi değil. 8 kardeşiz fakat hepimiz ayrı yerde oturuyoruz. Babam da işe gittiği için annem evde yalnız yaşıyor. Her hafta birimizin eşi eve gelerek temizlik yapıyor. Tek sevincimiz annemizin tuvalete kendi imkanı ile gidebilmesi" diye konuştu.

Haberin Devamı