Gazete Vatan Logo

‘Fetrete izin vermeyeceğiz’

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’den önce ülkede fetret dönemi olduğunu belirterek, “Bir daha fetrete izin vermeyeceğiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün önce İzmir ardından da Manisa il kongrelerine katıldı. Davutoğlu Manisa’daki kongrede yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti yola çıktığında ülkede fetret vardı, fetret. Biz o fetreti bitirdik. Bir daha bu topraklarda hiçbir zaman fetrete izin vermeyeceğiz” dedi. Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleşiren Davutoğlu “Aday olduğu yerde ikamet adresini bile bulamayan Kılıçdaroğlu’ndan muhtar olabilir mi? Hukuki olarak olur da siyaseten acaba ne kadar yıl idare edebilir?” diye konuştu.

MHP’li belediye kalmadı

İzmir’deyse Kiraz ilçesi MHP’li Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçti. Böylece AK Parti’nin İzmir’da sahip olduğu belediye sayısı 7’ye ulaşırken MHP ise İzmir’deki tek belediyesini kaybetti. Özçınar’a rozetini Başbakan Davutoğlu taktı.

Haberin Devamı

İzmir’e ‘başbakanlık’ ofisi

Başbakan Davutoğlu, partisinin İzmir kongresinde yaptığı konuşmada “İzmir bugün diyor ki İzmir hiç kimsenin kalesi değildir, İzmir milletimizin kalesidir, istiklalimizin kalesidir ve bugün istiklalimizin teminatı olan AK Parti’nin kalesidir. Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul’da ofisi var. İstanbul’da yaparız. İnşallah seçimden sonra İzmir’de bir başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir’de yapacağız” dedi. Kongrede Ottoman Tiyatral Dans Topluluğu ‘Tarihten Bugüne Yeni Türkiye’ adlı modern dans gösterisini sundu.