Gazete Vatan Logo

‘FETÖ’nün hesabına ABD yargısı alet edildi’

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, eski bakan Çağlayan hakkında ABD’deki davayla ilgili, “17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yargı yoluyla yapmak istediği ama başaramadığı darbe teşebbüsünün, ABD yargısını kullanmak suretiyle tekrarından başka bir şey değildir” dedi

‘FETÖ’nün hesabına ABD yargısı alet edildi’

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantı sonrası açıklama yaptı, soruları yanıtladı. Eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan hakkında Rıza Sarraf dosyası üzerinden dava açılmasıyla ilgili soru üzerine Bozdağ şu yanıtı verdi:

İran’la ticaret hukuki

“Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi ulusal ve uluslararası hukuka uygundur. Peki ABD’de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen şimdi de sayın bakanımızın isminin karıştırıldığı hadise nedir derseniz, 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yargı yoluyla yapmak istediği ama başaramadığı darbe teşebbüsünün, ABD yargısını kullanmak suretiyle tekrarından başka bir şey değildir. Terör örgütü, sahte delillerle Türkiye’nin iktidarına karşı, örgüt mensupları eliyle bir hukuk darbesinde teşebbüs etmiştir. Daha sonra savcılık soruşturmasını yapmış ve değerlendirerek hukuka aykırı olan bütün işlemleri değerlendirerek takipsizlik kararı vermiştir. Türkiye bu iftiraları, kumpas olmasına rağmen es geçmemiş hem yargı hem de TBMM değerlendirmiştir.”

Haberin Devamı

‘FETÖ savcıya verdi’

“Bugün hiç kimsede 17-25 Aralık’ın bir kumpas olduğu konusunda tereddüt sahibi değildir, çok net. Ve New York Bölge Eyalet Başsavcısı, daha önceki savcı Bharara, elinde olan bütün o belgeler, belge değil de kağıt parçası diyelim. FETÖ tarafından iletilmiştir. FBI’dan aldığını söyledi. Türkiye’deki FBI yetkilisi doğruladı onu. FBI yetkilisi bu bilgileri kimden aldı? Şimdi işin garibi FETÖ’nün Türkiye’de ağırladığı ve Türkiye aleyhine 17-25 Aralık’taki argümanlarını dillendirdiği kişi, Rıza Sarraf dosyası ve sayın bakanımızla ilgili dosyada yargılama yapıp karar verecek hakim.”

“Sayın bakan bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını korumuştur. Bunu yaparken de yasalara uygun bir şekilde görevini yapmıştır. Bakın iddianamede de çok ilginç bir ifade geçiyor. Zafer Çağlayan Türk parlamentosunda görev mi yapıyor? Yok. Bilgisayar üzerinde kendilerine sunulan belgeler üzerinden oynama yapıldığını gösteriyor. Kim verdi bunları? FETÖ’cüler verdi, onlar da kullanıyor.”

Haberin Devamı

‘Terör formülünü ortaya koysun’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bundan sonra “Yürümek varsa yürümek, kavga varsa sonuna kadar kavga edeceğiz” açıklaması ve “Terörü 4 yılda bitiremezsem siyaseti bırakırım” sözleri sorulan Bozdağ, şöyle yanıt verdi: “Sayın Kılıçdaroğlu’na eğer terörü 4 yılda bitirecekse koluna takıp yürüdüğü kişilerden başlasın. Hepimizin bildiği gibi HDP PKK’nın siyasal bir uzantısı. Sayın Kılıçdaroğlu da ‘hendeğin ötesindeki teröristlere ‘arkadaşlar’ diye hitap etti. En son Sezgin Tanrıkulu bir açıklama yaptı. SİHA’ların kullanılmasını ‘alçaklık’ olarak nitelendirdi. Önce bundan başlaması lazım. Eğer elinde bir formül varsa ben buradan laftan öte o formülü milletin önüne koymasını talep ediyorum. Kavga ederek iktidar olamazlar. Sandıktan iktidar çıkar. Kiminle kavga edeceksin sen? Eline silah, değnek almış siyaset yapan birileri mi var Türkiye’de?”