Gazete Vatan Logo

'FETÖ'cüler arkalarına bakarak yürüyecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerini nelerin beklediğini anlattı. Kosova operasyonunun ilk olmadığını söyleyen Aydın, "Bundan sonra arkalarına bakarak yürüyecekler" dedi.

'FETÖ'cüler arkalarına bakarak yürüyecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, FETÖ operasyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın'ın Hüseyin Aydın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Kosova'da gerçekleştirdiği operasyonla birlikte, "Örgütle mücadelede paradigma değişikliği mi yaşandı?" sorusuna da cevap verdi.

FETÖ davaları ve örgütün geleceğini değerlendiren Aydın, TRT Radyo Haber'de açıklamalarda bulundu.

Kosova operasyonu ilk değil olmadığını söyleyen Aydın, kaçak FETÖ'cülerin bundan sonra arkalarına bakarak yürüyeceklerini söyleyerek, "Milli İstihbarat Teşkilatı her yerde operasyonlarını devam ettirecektir" dedi.

"Benzer operasyonlar gelecektir"

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelede çok önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Aydın, "Bu kazanımların kalıcı hale gelebilmesi için örgüt mensubu ve yöneticilerini bir şekilde Türkiye'ye getirip yargılamamız gerekiyor. Türkiye'deki başarı eşiğinden sonra daha etkili neticelerin alınabilmesi için bu yurt dışı yapılanmaya yönelik etkili operasyonlar yapma ihtiyacı belliydi. Hukuki altyapının elverdiği ölçüde bu tarz operasyonların önümüzdeki günlerde de yapılabileceğini benzerlerin olabileceğini de düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Dünyanın hiçbir yeri onlar için güvenli değil"

Erdal Kılınç, 6 kişinin MİT tarafından yakalanarak Kosova'dan Türkiye'ye getirildiğini hatırlatarak, FETÖ içinde ciddi kırılma ve tartışmalar olabileceğini söyledi. Aydın buna istinaden şöyle konuştu:

"Örgüt mensupları Türkiye’de adli takibe maruz kalan tutuklanan örgüt mensupları ciddi bir sıkışma içinde. Örgütle, içerdeki örgüt mensupları arasında çeşitli üçer aylık periyotlarla güncellediği bir kısım hayaller, hedefler var. Bu hedeflerden hiçbirinin gerçekleşmediği görülüyor. İçerideki örgüt mensuplarının artık kurtarılmaya yönelik ümitlerinin kırıldığını görüyoruz. Şu aşamada dünyanın hiçbir yerinin onlar için güvenli olmadığı yönünde bir kanaat oluşmaya yavaş yavaş başladı."