Gazete Vatan Logo

'Fantezik Türkler'

‘Fantezik Türkler’ ABD’li erotik çamaşırcıya satış rekoru kırdırdı, 1 yıllık satış 6 ayda yapıldı

Erotik iç çamaşırında dünya devlerinden ABD’li Dreamgirl, Mozaik Tekstil’le girdiği Türkiye pazarında 1 yıllık satışı 6 ayda yaptı. Türkiye bu başarıyla markanın ilk 10’una girerken, en çok ilgiyi hemşire ve sekreter kostümleri gördü. Markayı Türkiye’ye getiren Ralfi Akkohen, “30-40 TL’lik sütyen için pazarlık yapanlar Dreamgirl’ün temalı kostümlerinden 6’şar 6’şar alıyor” dedi. Marka şimdi Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri pazarını da Mozaik’e bağlama planları yapıyor.

Türkler iç dünyalarında ‘fantezi meraklısı’ çıktı, erotik iç çamaşırında dünya devlerinden ABD’li Dreamgirl bir yıllık satışa 6 ay içinde ulaşmayı başardı. Dreamgirl’ün 60’a yakın temalı iç kostümünden Türkler en çok hemşire ve sekretere ilgi gösterirken ABD’li marka Türkiye pazarına girdiği Mozaik Tekstil’e Ortadoğu’nun da yolunu açtı. Laura Baresse markasının da yaratıcısı olan Mozaik Tekstil Genel Müdürü Ralfi Akkohen, 30-40 TL’lik sütyeni almak için kuruşu kuruşuna pazarlık yapan tüketicilerin Dreamgirl’ün fiyatı 110-145 TL olan temalı kostümlerini 6’şar 6’şar aldığına dikkat çekerek, “1 yılda beklenen satış rakamlarına 6 ayda ulaştık. Türkiye şu anda Dreamgirl’ün ABD ve Rusya gibi güçlü pazarların olduğu ilk 10 arasına girdi. 2011 yılında Lübnan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar gibi Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri’ne bu markayı biz taşıyacağız” dedi.

Dreamgirl’ün hemşireden itfaiyeciye, sekreterden Fransız hizmetçiye kadar çok sayıda karakter ve temalı iç giyim kostümü hazırladığını açıklayan Akkohen, Türkiye’de ise en çok satışın hemşire ve sekreterde olduğunu söyledi. Yeni ürün ve karakterden haberdar olmak isteyen 20 bin kişilik müşteri datalarının bulunduğunu aktaran Akkohen, özellikle Konya’da satışlarının çok yüksek olduğunu ifade etti.

Yılbaşında da bu yıl satışlarda büyük bir artış beklediklerini ve kadınların artık tercihlerinin ‘kırmızı külotu’ aştığını belirten Akkohen, “Fiyatı 115-125 lira arasında değişen şeytan kostümü çok iyi satıyor. İlk aşamada 1.000 adet ürettik, kapış kapış gitti. Yılbaşına özel Laura Baresse ‘kırmızı koleksiyonu’ da büyük görüyor” dedi. Akkohen, Laura Baress markasıyla 12 mağazaya ulaştıklarını, Demirören AVM ve Bursa Anatolium’da 2 yeni mağaza açacaklarını açıkladı. Akkohen, hedeflerinin 2011’de 20, 2015’te ise 40 mağazaya ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi. 2010 cirolarının 5 milyon dolar seviyesinde olacağını aktaran Akkohen, bu yıl ihracatta yüzde 50 artış bekliyor.

ABD’DE KOVBOY KIYAFETİ SATTI

Babasının kurduğu Mozaik Tekstil’in 2’inci kuşak patronu Ralfi Akkohen, New York’ta sahip olduğu 5 mağazada uzun yıllar kovboy ve Kızılderili kıyafetleri satan girişimci bir kişilik. Akkohen, iç giyim sektörünün artık hızlı moda devleri Zara, Mango, H&M gibi markaların yolunda gittiğini, mağazalara her hafta yeni ürün girdiğini belirtiyor.

Kadınlar rahat mazeret bulsun diye erkeğe koleksiyon yaptık

Erkeğin de iç çamaşırını genelde kadınların aldığını belirten Ralfi Akkohen, “Kadınlar kendilerine 39-49 TL’lik ve daha da pahalı olan ürünleri rahatça alıyor. Erkeklere de kart ekstresini gösterirken zorlanmamak için araya bir-iki parça erkek çamaşırı sıkıştırıyordu. Biz de 14.90 TL’lik psikolojik fiyatla Laura Baresse erkek koleksiyonunu yarattık. Bir nevi ‘mazeret koleksiyonu’ yani...” dedi.

Doğulu kadınların göğüsleri büyük

Türkiye’nin göğüs haritasını hazırlayan ve bu sayede bölgelere hatta şehirlere uygun üretim yapabilen Mozaik Tekstil’in verilerine göre, Türkiye’de 10 yıl öncesine göre kadınların göğüsleri büyüdü. Çukurova ve Güneydoğu Anadolu’daki kadınların sarkmaya meyilli iri ve büyük göğüsleri var. Fantezi ve özel ürünlere en çok talep de bu bölgeden geliyor. Ege ve Akdeniz kadını ise orta-iri göğüslere sahip, daha hafif ve askısız modelleri tercih ediyor. Marmara-Trakya kadını küçük göğüslere sahip ve dolgulu ürünler alıyor.

Dreamgirl’in temalı koleksiyonlarında Türklerin gözdesi hemşire kostümü olurken yılbaşının gözde hediyesi ‘şeytan kostümü’. Dreamgirl’in temalı koleksiyonlarında Türklerin gözdesi hemşire kostümü olurken yılbaşının gözde hediyesi ‘şeytan kostümü’.

Ajda’nın bacakları yaradı, vücut çorabı yok sattı

Mozaik Tekstil’in, Laura Baresse markasıyla ‘tak-çıkar külot’, ‘meme asansörü’, ‘vücut çorabı’ gibi ilginç ürünleri de varı. Ralfi Akkohen, Ajda Pekkan’ın bacaklarıyla gündemde yeraldığı dönemlerde vücut çorabı satışlarında büyük ivme yakaladıklarını belirtti.

Haberin Devamı