Gazete Vatan Logo
Magazin !f'te birleştiren filmler

!f'te birleştiren filmler

15’inci !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Bu yıl “!f İstanbul birleştiriyor!” sloganıyla yola çıkan festival, bağımsız sinemanın en iyilerini sunacak.

!f'te birleştiren filmler

Sen Benimsin (A Bigger Splash)

Y: Luca Guadagnino O: Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton

Tilda Swinton’la işbirliğine devam eden Luca Guadagnino orijinal Fransız filminin meşhur havuzunu cool çift Marianne ve Paul’un etrafında hayal ediyor. Flörtleşmelerin, yanlış anlaşılmaların altında yatan mizahı yakalamayı ve yemek, müzik ve dansa teğet geçen böylesine görkemli bir burjuvazi eleştirisini ancak Guadagnino başarabilirdi. Nefis performanslar ve akıldan çıkmayacak bir dans sahnesi de cabası!

Janis: Hüzünlü Küçük Kız (Janis: Little Girl Blue)

Y: Amy Berg O: Chan Marshall, Janis Joplin, Juliette Lewis, Pink

Tüm zamanların en ikonik, en hüzünlü rock şarkıcılarından olan Janis Joplin’in etkiliyeci biyografisi. Janis Joplin’i belki de ilk kez kendi sözlerinden; arkadaşlarına, ailesine ve sevgilisine yazdığı mektuplardan dinlemek ister misiniz? Belgesel, Joplin’i kültürel bir ikondan ziyade yeni bir kadın imgesinin öncüsü olarak konumlandırıyor. Filmin anlatıcılığını ise Cat Power üstleniyor.

Haberin Devamı

Aşk 3D (Love 3D)

Y: Gaspar Noé O: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin

Arjantinli auteur Gaspar Noé, Aşk 3D ile provokatif hikâyelerine bir yenisini daha ekliyor. Duygusal ilişkiler beyazperdeye yansıtılırken cinselliğin büyük ölçüde yorgan altına hapsedilmesinden şikayetçi olan Noé, bu kez bir ilişkiyi “her şeyiyle” anlatmaya soyunuyor.

Blur: New World Towers

Y: Sam Wrench O: Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James, Dave Rowntree

2013 yılında turnedeyken Hong Kong’da beklenmedik bir mola veren Blur yeni parçalar bestelemeye başlar. Ardından çıkardıkları sürpriz albüm hemen listebaşı olur. Film, grubun yaratım sürecine ve istisnai kimyasına ışık tutuyor. Şarkıcı ve söz yazarı Damon Albarn bu coğrafyanın kendine özgü ve yoğun sokak hayatından etkilendiğini söylerken, şarkılarına ise rüya-vari görseller eşlik ediyor.

Dünyaya Düşen Adam (The Man Who Fell To Earth)

Y: Nicolas Roeg O: David Bowie, Rip Torn, Candy Clark, Buck Henry, Bernie Casey

David Bowie’nin sinemadaki ilk başrolünde, Nicolas Roeg’in bu bilimkurgu başyapıtı kırk yıl sonra hâlâ capcanlı ve kafa açıcı! Androjen görünümü ve turuncu saçlarıyla dünyada yolunu kaybeden bir uzaylıyı oynayan David Bowie bu ilk sinema filminde, Nicolas Roeg’in biçimsel dehası eşliğinde, 70’ler dünyasındaki yabancılaşmayı unutulmaz bir deneyime dönüştürmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Bir Genç Kızın Gizli Defteri (The Diary of a Teenage Girl)

Y: Marielle Heller O: Bel Powley, Alexander Skarsgard, Christopher Meloni, Kristen Wiig

Hippi hareketinin sonlarında, punk-rock’ın doğuşu arefesinde bir genç kız, annesinin sevgilisiyle ilişki yaşamaya başlar. Bel Powley, filmde annesinin sevgilisi olan “dünyanın en yakışıklı erkeği” ile yaşadığı ilişkiyi animasyonlarla defterine ve sesiyle teybe kaydeden Minnie’ye başarıyla hayat veriyor.